Som Penedès, un nou grup en defensa de la Vegueria del Penedès

11/06/2010 - 07:29h

Sota el nom “Som Penedès” s’han iniciat a Vilafranca els primers passos d’un nou grup amb l’objectiu prioritari de col·laborar en l’obtenció de la Vegueria Penedès i també a esdevenir portaveu ben pròxim a les instàncies populars i de les inquietuds i reivindicacions del territori davant les institucions. El grup està format per antics fundadors i integrants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia.
En una nota, aquest grup es desvincula de cap formació política, es manifesta obert a les quatre comarques i s’adreça a totes les entitats i sectors ciutadans, però de manera especial als grups que s’han destacat al territori en l’organització de les consultes sobre la independència de Catalunya. A la nota aquesta nova plataforma ressalta que “el context popular i de país d’aquestes consultes facilita que la Vegueria Penedès pugui esdevenir un punt de referència immediat i directament complementari del compromís més ampli per Catalunya”.

Primer acte

Amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs, aquest nou grup sorgit en pro de la Vegueria organitza per aquest dimecres un primer acte que es durà a terme al Vinseum de Vilafranca a les vuit del vespre. L’anunciat de l’acte es descriu com a sessió informativa sobre la Vegueria Penedès i se centrarà en el tema “Vegueria Penedès, sí, però… quan?”. A l’acte hi prendran part els parlamentaris, Lluís Coromines (CiU), Miquel Carrillo (ERC) i Santiago Rodríguez (PP) i serà moderat pel president de l’lnstitut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat.
El projecte de Llei de Vegueries que s’està tramitant en el Parlament no preveu la creació de la Vegueria Penedès ni la Ponència ha acceptat una esmena presentada en favor d’aquesta. És per això que el grup demana als partits que al llarg de la campanya s’han manifestat en favor de la Vegueria Penedès, exposin ara a l’opinió pública els punts d’acord i de desacord que n’impedeixen, o potser només en dificulten, l’aprovació.
Aquests moments són de gran importància per al Penedès ja que poden suposar o l’acceptació pròxima de la Vegueria Penedès i la seva instauració al compàs de les altres, o una demora de durada imprevisible, sotmesa a avatars de la vida política de la pròxima legislatura.

També et pot interessar

Comentaris