Un concurs Tastavins de la DO Penedès amb rècord de tastadors

06/05/2025 - 16:28h

Els guanyadors de les diferents es coneixeran el dia 16

La 59a edició del Concurs Tastavins DO Penedès –organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la DO Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès– ha comptat en aquesta edició amb una xifra rècord de tastadors entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues especialitzades i de gran consum. Fins a 31 tastadors participen aquest any al concurs.

El passat dillus, la quarta planta del nou VINSEUM va acollir el tast de les mostres presentades en aquesta edició. Els guanyadors es donaran a conèixer el 16 de maig en una gala a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

Alta qualitat
El panel de tastadors va ser rebut pel president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, qui va destacar la gran trajectòria d’aquest certamen i l’alt nivell dels tastadors d’aquesta edició: “el nostre objectiu és seguir prestigiant els vins Penedès i és per això que posem molt d’esforç en que el jurat del concurs sigui d’alt nivell”. Seguidament, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, va posar en valor que aquest tipus d’iniciatives “posen en relleu la gran tasca que es fa des del territori per donar a conèixer l’alta qualitat dels vins que s’elaboren al conjunt del Penedès.

Entre els tastadors que enguany s’han elegit destaquen la sommelier i cap de sala del restaurant Les Cols d’Olot, Clara Puigvert, la directora de compres de Vinalium, Meri Martinez, el director de begudes del Grup CXC (Compartir – Disfrutar), Roger Margalef o el responsable comercial de la Distribuidora Escolà, Iban Espinoza. La diversitat i el perfil dels participants permet valorar les mostres d’una manera molt més rica i diversa.

Els tastadors van destacar l’alt nivell de mostres presentades al concurs d’aquest 2025, que van tastar a cegues i en un format organitzat en 7 categories diferents de vins: blanc, blanc criança, rosat, negre, negre criança, Clàssic Penedès i Xarel·lo. Els resultats de tot plegat es coneixeran el proper divendres en una cita que ja s’ha convertit en un clàssic.

També et pot interessar

Comentaris

1336