Els 50 cellers que formen part de l’IWCA ja representen el 3’5% de la producció mundial de vi
Familia Torres és soci fundador de l’entitat
La International Wineries for Climate Action (IWCA) ha presentat aquesta setmana el seu quart informe anual, marcant una nova fita significativa. Els seus 50 membres ja representen el 3,5% de la producció mundial de vi. Entre ells, un 20% procedeix d’Espanya, que és el segon país amb més bodegues associades, només superat pels Estats Units. Espanya i Estats Units són els dos països de procedència dels socis fundadors de l’associació, Familia Torres i Jackson Family Wines.
Els 50 membres productors de vi de la IWCA han adquirit el compromís d’arribar a la meta de Zero Emissions Netes per al 2050, amb línia amb la iniciativa “Race to Zero” de les Nacions Unides. Cada membre ha fixat objectius ambiciosos basats en la ciència per a mesurar, monitoritzar i reduir les seves emissions de carboni en cada etapa del procés elaboratiu del vi.
El canvi climàtic representa una amenaça existencial per a la indústria vinícola global i el camí cap a la descarbonització del sector en tan complex com desafiant. A mesura que els membres de la IWCA avancen en el seu camí cap el zero emissions netes, el quart informe anual destaca els cins problemes més significatius als quals s’enfronten. Es tracta dels fenòmens meteorològics extrems, la gestió de l’aigua, l’autosuficiència energètica, el càlcul i control de les emissions i la implementació de pràctiques vitícoles regeneratives.
L’Alt Comissionat per al Clima, Gonzalo Muñoz, va assenyalar que “IWCA desenvolupa un paper clau en la conservació de l’entorn natural de les nostres vinyes i en la reducció de les emissions durant el procés de vinificació”.
Al referir-se al progrés de la IWCA, MIguel A.Torres, cofundador i vicepresident de l’entitat, va explicar que “l’emergència climàtica exigeix un compromís audaç per part de les empreses de tot el món, un compromís basat en la constància, la determinació i la perseverança. L’objectiu és reduir drasticament la nostra petjada de carboni, i les energies renovables, especialment la fotovoltaica, juguen aquí un paper clau”