Triple reconeixement per a Llopart Llegat Familiar a la gala de la Guia de Vins de Catalunya
Millor vi de Catalunya, millor escumós, i millor escumós de xarel.lo
Llopart Llegat Familiar va ser reconegut per la Guia de Vins de Catalunya com el Millor Vi de l’Edició, el Millor Vi Escumós i el Millor Escumós de Xarel·lo, en un triple reconeixement que es va fer públic a la Gala dels Millors que la Guia va organitzar dilluns. En l’acte, que va tenir lloc a la Sala Razmatazz a Barcelona, es van desvelar els vins premiats de l’edició del 2025, que inclou 1.206 referències. Amb 9.91 punts, el Llegat Familiar comparteix podi ex aequo amb La Capella, de Juvé & Camps.
És el tercer any consecutiu que La Guia de Vins de Catalunya situa aquest Corpinnat en el podi dels millors vins del país: el Llegat Familiar encadena premis en les categories de Millor Escumós Tradicional, per l’anyada 2008; Millor Vi Escumós de Xarel·lo, per l’anyada 2010 i el triple reconeixement d’aquest any, per l’anyada 2011. Una concatenació que, pel celler, és “símbol de l’excel·lència que aquest vi persegueix”. Segons Jordi Alcover, Silvia Naranjo i Fran Ortiz, codirectors de la Guia, l’anyada 2011 presenta un equilibri que ha reblat el clau: “assoleix un punt de trobada òptim entre fruita, acidesa i autòlisi. Al darrere, a més, té la voluntat d’una família igualment històrica i tot el suport argumental del grup Corpinnat”.
Llegat Familiar és l’escumós de més llarga criança de Llopart, fruit d’una sola varietat i d’una sola vinya: la vinya del Paulino, un xarel·lo plantat el 1935. És d’edició molt limitada, de l’anyada 2011 en sortiran a la venda 900 ampolles, que tenen una criança mínima de 156 mesos. La primera anyada, collita del 2007, va veure la llum el 2021, i va néixer com a homenatge al Pere Llopart i la Jacinta Llopart, pares de l’actual generació d’elaboradors de Llopart. Els cinc fills copropietaris del celler volen, amb aquesta ampolla, “retre tribut al rigor, l’honradesa i constància” dels seus pares, i a la “passió de tota una vida dedicada a la transformació harmoniosa del fruit de la terra”.