Més de 1.500 persones participen als sopars i activitats del festival gastronòmic Corpinnat
La quarta edició consolida aquesta activitat en el conjunt de Catalunya
El festival gastronòmic Corpinnat ha tancat la quarta edició amb un èxit de participació que el consolida com una de les ofertes enogastronòmiques més potents de l’estiu a Catalunya. Pels 37 sopars programats en espais singulars d’onze cellers de Corpinnat entre el 6 de juny i el 31 de juliol van passar-hi 1.554 assistents i el volum de negoci per al sector de la restauració s’ha situat en 174.065 euros, als quals s’ha de sumar l’impacte generat sobre el territori amb pernoctacions, visites a cellers i altres activitats complementàries.
El vicepresident de Corpinnat, Xavier Nadal, ha destacat un cop tancat el festival la funció d’aquest esdeveniment com a espai generador de sinergies entre restauradors, cellers i amants del vi i la gastronomia. Per a Nadal, “el festival és únic pel que fa a la promoció de l’enoturisme i l’enogastronomia”.
Els cuiners van agraïr, un any més, la confiança dels cellers que, l’any 2020, en plena pandèmia, van apostar pel maridatge entre grans vins escumosos i la millor gastronomia del país com a eina de suport al sector gastronòmic i que en quatre edicions han consolidat la cita anual.
31 restaurants
La quarta edició de la cita ha reunit enguany 31 restaurants de tot Catalunya. El públic ha estat majoritàriament català, tot i que, com en edicions anteriors, en alguns sopars, també hi han participat amants del vi i la gastronomia procedents d’altres punts de l’Estat, d’Europa i d’altres països que han fet coincidir les vacances a Catalunya amb les dates del Festival per poder viure l’experiència.
El quart festival gastronòmic Corpinnat es va inaugurar amb el sopar del restaurant Alapar al celler Sabaté i Coca, l’11 de juny, i va tancar aquesta edició el 29 de juliol amb Quim Casellas, xef del restaurant Casamar al celler Llopart. Els cellers integrants de Corpinnat s’han mostrat agraïts per l’aposta de qualitat que fan els xefs i els seus equips, l’esforç i dedicació del personal dels cellers i als assistents per l’acollida que novament ha tingut aquest esdeveniment, amb totes les places exhaurides.