Sant Sadurní d’Anoia treballa per a incloure més caves i cellers en el Cavatast

10/07/2024 - 11:49h

Negociacions en marxa amb diferents productors.

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia vol donar un nou impuls al Cavatast. En els últims mesos hi ha hagut diverses negociacions per incorporar nous productors a la mostra per convertir la fira en una referència encara més global del món del cava.

L’objectiu és que Corpinnat, Clàssic Penedès i Conca del Riu Anoia estiguin presents a Cavatast. L’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, Pere Vernet, va explicar que “les sensacions són positives i hi ha bona predisposició per part dels diferents productors. De moment, no tenim res en concret, però crec que anem pel bon camí”. Va afegir també que “si no és aquest any, pot ser en edicions futures, però seria molt bo per la fira, per Sant Sadurní i pel món del cava aconseguir tenir un Cavatast el més ampli possible”.

La 28a edició
El Cavatast arriba enguany a la 28a edició en plena fase de consolidació i expansió. El 2023 la fira va aplegar 26 cellers (3 més que el 2022) al Parc Lluís Companys. La implicació dels cellers tant al mateix Cavatast com a la jornada solidària de portes obertes que s’organitza a través de la Confraria del Cava és creixent. L’any passat 21 cellers van participar en aquesta jornada solidària.

Si s’aconseguís arribar a un nou acord per incorporar els productors que es vol, el número d’expositors augmentaria i el Cavatast 2024 significaria l’inici d’una nova etapa d’expansió. El Cavatast continua sent, amb el pas dels anys, una de les principals referències del país a nivell de mostra de caves. Va néixer amb la idea de ser un element de promoció tant del cava com de Sant Sadurní d’Anoia i aquest doble objectiu s’ha aconseguit passades gairebé tres dècades.

A més, la mostra va ser capaç de superar la crisi generada per la Covid-19 reinventant-se i oferint noves possibilitats. De fet, el Cavatast vapoder celebrar totes les edicions malgrat la pandèmia.

També et pot interessar

Comentaris