Un vi de Familia Torres aconsegueix la medalla de platí als Decanter World Wine Awards

09/07/2024 - 12:07h

El Celeste Reserva 2019 obté 97 punts sobre 100 al certamen

Celeste Reserva 2019 del celler Pago del Cielo a Ribera del Duero, propietat de la Família Torres, ha obtingut medalla de platí i una puntuació excel·lent de 97 punts sobre 100 en el prestigiós certamen internacional Decanter World Wine Awards 2024 celebrat al Regne Unit. Amb una participació de més de 18.000 vins, només 117 han aconseguit aquesta distinció, dels quals 17 són espanyols. Un llistat que representa el 0,64% del total de vins tastats i que, segons els organitzadors del concurs, és una garantia de “l’excepcional qualitat d’aquests vins”, considerats “les millors expressions de la rica diversitat del món del vi”.

De Celeste Reserva 2019, el jurat n’ha recalcat la intensitat aromàtica, l’acidesa punyent i els tanins amables i l’ha descrit com un vi “extremadament ben elaborat amb un llarg final”. Aquest és un vi 100% tinto fino (ull de llebre) de petita producció, que neix majoritàriament de vinyes pròpies de més de 40 anys sobre sòls calcaris, situats a uns 900 metres d’altitud, a les cotes més altes de la denominació d’origen. Les parcel·les seleccionades es troben en entrants o petites valls a la roca, que es coneixen popularment com a maduradors, ja que la seva ubicació proporciona una bona exposició i amplitud tèrmica que afavoreixen l’òptima maduració del raïm. Per la seva part, el sòls calcaris infonen al vi finesa i elegància.

Obra de l’enòleg Juan Ramón García, el vi s’elabora amb la màxima delicadesa i envelleix un mínim de 16 mesos en botes de roure francès i americà parcialment noves. 2019 va ser un any atípic pel que fa a precipitacions, amb llargs períodes de sequera i tempestes d’estiu, i temperatures suaus a l’hivern i més càlides durant la resta de l’any.  

Celeste Reserva 2019 també ha rebut enguany la distinció de Best in Show de la seva categoria en el concurs Mundus Vini, celebrat el mes de març a Alemanya, després d’obtenir medalla d’or i la millor puntuació dels vins reserva de Ribera del Duero en aquest certamen.

Decanter World Wine Awards, organitzat per la prestigiosa revista britànica Decanter, és una de les competicions vinícoles més influents del sector en l’àmbit global, que ha celebrat enguany la 21a edició. El jurat estava format per un panell de 243 experts del món del vi, entre els quals figuraven 20 Master Sommeliers i 61 Masters of Wine de 33 països, que van tastar a cegues i van avaluar un total de 18.143 vins de 57 països.

També et pot interessar

Comentaris