La patronal del vi celebra la seva assemblea anual a Gramona amb la formalització del relleu a la presidència

02/07/2024 - 18:57h

Hi ha assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès

La patronal del vi català ha celebrat la seva assemblea anual amb el nomenament del president i de la nova junta directiva de l’Associació Vinícola Catalana (AVC) per als propers quatre anys. Eugeni Llos pren el relleu de Valentí Roqueta, qui ha estat al capdavant de l’entitat durant la darrera dècada.

L’assemblea s’ha celebrat al celler Gramona de Sant Sadurní d’Anoia i ha comptat amb la presència destacada del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort. A més, dels empresaris membres de l’Associació Vinícola Catalana també hi han assistit representants de diverses denominacions d’origen, sindicats, enòlegs i altres professionals relacionats amb el món del vi.

Durant la seva intervenció, Valentí Roqueta ha ressaltat la importància de la unitat i la força sectorial per incrementar el valor del vi català. Ha destacat la vocació innovadora de les empreses del sector, afirmant: “el nostre sector és dinàmic, creatiu i en contínua evolució, capaç d’adaptar-se a les demandes de la nostra societat. Un exemple d’això és l’enoturisme, que contribueix a crear marca i identitat de País.”

Eugeni Llos, director del celler Perelada, assumeix la presidència amb el compromís de continuar defensant els cellers catalans i la qualitat dels seus vins. La seva visió inclou la conquesta de nous mercats i l’augment de la competitivitat. A més, Llos aposta per seguir invertint en formació, recerca i innovació per tal de garantir un futur prometedor per al sector vinícola català. En les seves primeres paraules com a president, Llos va afirmar: “És un honor i una responsabilitat que assumeixo amb entusiasme. Treballarem perquè el vi català sigui reconegut arreu del món per la seva qualitat i autenticitat.”

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès  ha afirmat durant la cloenda de l’Assemblea que “han estat uns anys amb molts reptes, però amb grans resultats”, que ha fet que “els vins de Catalunya hagin incrementat el seu prestigi i siguin altament valorats en el mercat internacional”, tot i que “encara sembla que tenim recorregut per davant”.

També et pot interessar

Comentaris