Les Festes del Pa Beneït del Vendrell incorporen aquest 2024 el barri del Puig i el Pèlag

Membres de les comissions del Pa Beneït 2024, dalt del Campanar del Vendrell (Foto: Ajuntament del Vendrell)
02/07/2024 - 16:57h

Les tradicionals celebracions veïnals tindran lloc entre divendres 5 fins al dissabte 13 de juliol.

Entre aquest divendres, 5 de juliol, i dissabte de la setmana que ve, dia 13, el Vendrell viurà immers com és tradicional a partir del primer cap de setmana de juliol en les tradicionals Festes del Pa Beneit, protagonitzades per aquest ordre -també tradicional- pel Barri del Serrallo i Font de la Menya; el Barri de França; el Barri de la Carretera; el Barri de la Plaça Nova i Barceloneta; el Barri de la Plaça Vella, el Barri de la Muntanyeta i enguany també, com a novetat, el Barri del Puig i el Pèlag, que celebrarà la seva festa el divendres dia 12 de juliol.

La regidora de Cultura popular de l’Ajuntament del Vendrell, Mariona Figueras, ha celebrat la incorporació d’un nou barri al Pa Beneït i ha explicat que enguany aquestes festes tenen dues novetats destacades. D’una banda,  la reducció de la durada dels repics de campanes i les tronades de cada barri, cada migdia a les 14h i que passaran de 15 a 10 minuts; i de l’altra, el curs que els Campaners del Vendrell han ofert als membres de les comissions dels barris i també als Administradors de Santa Anna perquè puguin conèixer millor els tocs de les campanes i dotar-los de més qualitat.  

En relació al contingut de les festes, les comissions dels barris han anat preparant els respectius programes, que en línies generals mantenen els actes tradicionals com les matinades, les falles satíriques, els cercabarris, les activitats infantils, els sopars de veïns i els concerts de nit.

Tot i així, en la presentació del programa de les festes dels barris d’aquest any cada comissió veïnal organitzadora ha fet especial esment a alguns dels actes que els singularitzen.

Així, per exemple, el Barri del Serrallo i Font de la Menya ha anunciat que com a novetat, aquest divendres 5 de juliol, a les 19.30 hores, celebrarà una passejada històrica pel carrer Nou, a càrrec de Salvador Arroyo i que finalitzarà a la Font de la Menya amb el nomenament de la pubilla i l’hereu del barri.  L’altra novetat és que el cercabarri de dissabte 6 s’endarrerirà mitja hora (19h) per evitar la franja de més calor. Així mateix, han destacat que al concert del dissabte hi haurà servei de barra.

De la seva banda, des del Barri de França (7 i 8 de juliol) s’ha volgut destacar la dissetena edició de la Correguda a la francesa del diumenge, que enguany tindrà noves categories com la categoria ‘interbarris’. I com a novetat, han destacat un concert de música folk pel diumenge a la tarda, a càrrec del grup Destil·lats.

Des del Barri de la Carretera (9 de juliol) han explicat que, a banda de la falla del barri, s’ha impulsat la construcció d’una mini falla en honor al Campanar de l’Església que anirà a càrrec d’alumnes de l’escola Sagrat Cor. En relació al Cercabarri han avançat que comptarà amb l’acompanyament de quatre nans per fer-lo més divertit i que a l’hora del sopar de barri hi haurà food trucks.

De la seva banda, el Barri de la Plaça Nova i la Barceloneta (dimecres 10 de juliol) ha volgut aquest any vincular la seva festa amb l’Any Guimerà i ha previst dos actes relacionats amb el centenari de mort del dramaturg. Així, al matí es farà una visita guiada al Museu Àngel Guimerà i a la tarda, una lectura de poesia a càrrec de l’associació Coma-ruga Literària.  Una altra singularitat del barri és el Pa beneït nocturn (22.30h).

En el cas del Barri de la Plaça Vella (dijous 11 de juliol), com a novetat s’ha destacat, d’una banda, la nova imatge gràfica, i de l’altra, l’actuació de la xaranga Atiliks després del cercabarri per amenitzar els carrers. També s’ha ressaltat que a la barra del concert oferiran la cervesa artesanal pròpia, Two Beers.

En la seva estrena per les festes, el Barri del Puig i el Pèlag (l’esmentat divendres de la setmana que ve, 12 de juliol) comptarà amb botifarrada; coca amb xocolata pels més petits, festa de l’escuma,  actuacions de ball al matí i a la tarda, a més d’una batucada amb el Drac el Cabrot, entre altres. La plaça de la Sardana concentrarà la majoria d’activitats, tot i que la falla es plantarà al c/Apel·les Fenosa després de dinar.

Finalment, el Barri de la Muntanyeta (13 de juliol) tancarà el programa de festes, com ja és tradicional, i ho farà amb una aposta per les activitats infantils i un espectacle de ball a la tarda. Les parelles del cercabarri visitaran un any més els avis de la Residència La Muntanyeta, on es farà la benedicció de coques,  i es tornarà a organitzar la falla júnior després de l’èxit que va tenir la primera edició de l’any passat.

Es pot consultar íntegrament el programa d’actes del Pa Beneït 2024 clicant aquí.

També et pot interessar

Comentaris