La DO Penedès, la més premiada del Concurs Mundial de Brusel.les en vins negres i blancs

25/06/2024 - 15:59h

El jurat del concurs ha reconegut tres vins del Penedès

El Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) –un dels certàmens vinícoles més importants del món– ha anunciat els guanyadors de l’edició 2024 en la categoria vins negres i blancs. En aquesta ocasió, la DO Penedès ha estat la denominació d’origen amb més medalles de tot Catalunya.

El jurat del concurs –format per professionals del sector vitivinícola d’arreu del món– han reconegut 3 vins Penedès. El Gran Clot dels Oms Chardonnay 2021 de Bodegues Ca N’Estella i el Xarel·lo Jeroni Vallès 2022 han estat premiats amb la medalla d’or i el Maset Foc 2020 de Maset ha rebut la medalla de plata.

En aquesta edició, la jornada de tast del CMB es va organitzar a l’estat de Guanajuato (Mèxic). Actualment, aquest estat és una de les zones on l’activitat vitivinícola de major creixement del país.
 
El Concurs Mundial de Brussel·les s’organitza en 4 sessions diferents –vins rosats, vins negres i blancs, vins escumosos i vins dolços i fortificats– amb l’objectiu d’avaluar cada tipologia de vi de forma totalment professional. És per aquest motiu que els membres del jurat son escollits pels seus coneixements i capacitat per tastar tot tipus de vins segons les seves peculiaritats.

També et pot interessar

Comentaris