Estrenat al Vendrell el nou equipament del Tabaris del barri marítim de Coma-ruga

Autoritats presents en l’acte d’inauguració del parc Tabaris de Coma-ruga i, a dins, la inauguració a càrrec del ministre Jordi Hereu i l’alcalde Kenneth Martínez (Fotos: Ajuntament del Vendrell)
18/06/2024 - 13:33h

L’edifici polivalent donarà servei als veïns i entitats del barri i també permetrà dinamitzar el sector del turisme a tot el litoral vendrellenc.

L’Ajuntament del Vendrell va inaugurar divendres el Tabaris, un edifici municipal polivalent, amb serveis i usos per als veïns, entitats i per a dinamitzar el turisme de Coma-ruga i de tots els nuclis marítims del municipi.

L’acte institucional va anar a càrrec de Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell; Jordi Fortuny, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Tarragona; i de Jordi Hereu, ministre d’Indústria i Turisme de l’Estat. Tot seguit, es van fer visites guiades al museu i es va finalitzar amb una festa a l’Avinguda del Balneari amb un videomapping i un castell de focs.

Amb la inauguració del Tabaris es completa el projecte FEDER de fons de la Unió Europea a Coma-ruga, que durant els últims anys ha transformat el centre d’aquest barri marítim vendrellenc amb la construcció d’un centre urbà, la recuperació de l’edifici Tabaris i l’ampliació de l’oferta turística.

“Un projecte transformador i dinamitzador de Coma-ruga per crear centralitats que cohesionin i consolidin la població resident amb nous serveis i equipaments municipals i que diversifica els atractius turístics”, es remarca des del consistori vendrellenc.

Més concretament, el projecte FEDER ha permès construir i reurbanitzar la Plaça Germans Trillas i del Tabaris, de 6.000 m2, que s’ha convertit en la plaça major de Coma-ruga. També ha permès recuperar el Tabaris, un edifici històric dels anys 60, convertit ara en un edifici polivalent: amb serveis i usos per als veïns i entitats, i amb un museu i palau de fires i congressos per desestacionalitzar i oferir nous atractius turístics innovadors, sostenibles i de qualitat.

El nou Tabaris inclou una oficina de turisme, un hotel d’entitats i viver d’empreses perquè els emprenedors i entitats puguin desenvolupar la seva activitat; el museu del Tabaris -el primer de Coma-ruga- que explica la història i patrimoni dels nuclis marítims, i el palau de fires i congressos, amb una sala polivalent de 600 m2 destinada a celebracions veïnals i de les entitats i a acollir tot tipus d’esdeveniments firals, congressos, convencions i trobades de professionals i organitzacions.

El palau de fires i congressos amplia l’oferta turística del municipi. Les bones comunicacions, l’oferta hotelera i turística i un entorn natural privilegiat faran del Tabaris, segons l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, “un equipament molt atractiu”.

L’alcalde vendrellenc també ha expressat la seva satisfacció per completar el projecte FEDER, que ha portat 8 anys de feina, i “amb el que hem construït un centre urbà a Coma-ruga, amb una plaça i un edifici central que ajudaran a consolidar la població resident i el teixit social, econòmic i d’identitat necessari, i alhora oferim un turisme de qualitat amb el palau de fires i congressos”.

També et pot interessar

Comentaris