Recaredo celebra el centenari amb un emotiu acte al celler de Sant Sadurní d’Anoia

13/06/2024 - 10:34h

S’han estrenat un museu i la nova enoteca a l’interior de les caves

Recaredo ha donat aquesta setmana el tret de sortida a la celebració dels seus primers 100 anys de vida. Una jornada de portes obertes al celler amb un dinar commemoratiu va obrir dimecres una efemèride molt esperada per la família Mata.

El 1924, Josep Mata Capellades va iniciar un camí al món del cava que, al cap d’un segle, ha convertit Recaredo en una referència de qualitat a escala internacional. Per tractar de copsar l’essència d’aquests 100 anys, la família ha dut a terme una transformació del celler de Sant Sadurní d’Anoia creant nous espais al seu interior.

S’ha dissenyat un petit museu a l’interior de les caves amb fotografies, documents, ampolles i objectes que recull, sobretot, la trajectòria vital i professional del fundador, Josep Mata Capellades, però també l’evolució de la marca al llarg de les dècades.

Enoteca
Un altre dels llocs emblemàtics és l’enoteca, que també s’ha ideat per convertir-la en el punt neuràlgic del celler. Presidint l’espai, una obra de l’artista gràfic Alexis Rom, que recull a través d’un collage els principals trets definidors del segle d’activitat vitivinícola de la família.

Ton Mata, conseller delegat de Recaredo, es mostrava molt emocionat durant l’acte de celebració del centenari i recordava la feina del seu pare, Antoni Mata Casanovas, desaparegut la passada tardor, en relació amb les novetats que es van presentar durant la jornada de dimecres.

Mata, que forma part de la tercera generació de la família, va estar acompanyat pel seu oncle i seu cosí en el recorregut per l’interior del celler. “Per nosaltres la celebració dels 100 anys és un moment molt esperat i que estàvem preparant des de fa temps”, va explicar Ton Mata. Donar a conèixer l’acurat treball d’elaboració de la família en aquest segle és un dels objectius de la commemoració. I també fer referència a aspectes de la vida del fundador, Josep Mata Capellades, menys coneguts, entre ells la seva faceta de destacat jugador de futbol del Centre d’Esports Sabadell a les dècades dels anys.

Corpinnat

Comm a element identificatiu del centenari, s’ha elaborat el corpinnat “Homenatge a Josep Mata Capellades 2004”. Surt al mercat amb una criança de 224 mesos (18 anys i 8 mesos) en una edicióúnica i limitada de 2.580 ampolles, totes numerades.

També et pot interessar

Comentaris