Es torna a posar en marxa el mercat de compra i venda de raïm per internet

11/06/2024 - 17:53h

El MORA va ser un gran èxit en la seva primera edició l’any passat

El Mercat Online de Raïm (MORA), una iniciativa pionera impulsada pel Clúster Vitivinícola Català INNOVI, ha inaugurat oficialment la seva campanya 2024 amb grans expectatives. Després de l’èxit de la passada edició, aquesta plataforma ha demostrat ser un element clau en la connexió entre viticultors i cellers, facilitant la compra i venda de raïm de manera eficient i efectiva.

Aquesta eina, accessible a través dels navegadors web de mòbils i ordinadors, permet publicar als viticultors les ofertes de raïm i als elaboradors les seves demandes concretes de raïm. L’accés a la plataforma MORA és gratuït i continuarà permetent als viticultors publicar les seves ofertes i als cellers registrar les seves demandes de manera senzilla i detallada, incloent informació sobre la varietat, la Denominació d’Origen, el tipus de producció, entre d’altres.

Durant la temporada 2023, el MORA va registrar més de 120 viticultors i gairebé 40 cellers, aconseguint establir més de 70 connexions efectives. Es van publicar més de 150 ofertes i 50 demandes de raïm, reflectint una necessitat creixent en el sector, especialment en temps de sequera.

La plataforma va facilitar la negociació de 350 mil quilos de raïm, amb una oferta total de més de 2,2 milions de quilos. Les varietats més destacades van ser Macabeu i Parellada, amb una part significativa de raïm ecològic, així com raïm en conversió, convencional i biodinàmic.

Aquest any, s’espera que aquestes tendències es mantinguin, amb una demanda particular de les varietats Macabeu i Xarel·lo per part dels cellers. La campanya 2024 del MORA també ve marcada per millores tecnològiques i una interfície encara més accessible.

També et pot interessar

Comentaris