21 cellers participaran a la quinzena edició de la Nit dels Xarel.los al claustre de Sant Francesc de Vilafranca

29/05/2024 - 11:25h

El dia 15 juny ams tastos i gastronomia

El claustre de Sant Francesc de Vilafranca acollirà el proper dia 15 de juny la quinzena edició de la tradicional Nit dels Xarel.los que organitza el restaurant el Gat Blau en col.laboració amb la DO Penedès. La cita tornarà a convertir-se en una festa de tastos i maridatges amb vins blancs de la varietat xarel.lo, una de les més representatives del territori.

Es podran tastar fins a 40 referències dels 21 cellers presents. A més, com és habitual, hi haurà gastronomia que enguany comptarà amb la participació de la Fundació Mas Albornà amb el seu projecte d’embotits Mallart. Els vins es podran maridar amb els embotits de l’obrador de La Llacuna que dona sortida laboral i social a persones en risc d’exclusió i que fa quatre anys la Fundació Mas Albornà va recuperar per desenvolupar aquest projecte d’integració.

“Estem molt orgullosos d’haver arribat ja a la quinze edició de la Nit dels Xarel.los. La implicació dels cellers i la DO és fonamental per aconseguir l’èxit en aquesta trobada”, explicava Olga Guasch, responsable del restaurant el Gat Blau i organitzadora de la Nit dels Xarel.los. Guasch també valorava la participació de la Fundació Mas Albornà en l’edició d’aquest 2024.

El claustre de Sant Francesc obrirà les seves portes a partir de les 7 de la tarda del dia 15 de juny. Les activitats s’allargaran fins el punt de la mitjanit. S’espera una gran presència de públic i, fins i tot, tal i com assenyala Olga Guasch amb turistes vinguts de fora de Catalunya.

Per la seva banda, Francesc Olivella, director de la DO Penedès, posava en valor les possibilitats presents i de futur de la varietat xarel.lo. “Activitats com la Nit dels Xarel.los són d’una gran importància. El xarel.lo va agafant el seu lloc en relació a d’altres varietats de blancs a nivell internacional. Mica en mica es convertirà en una gran referència”.

També et pot interessar

Comentaris