Un estudi avala la creació de la línia de bus Exprés Vilanova-Vilafranca-Igualada

23/05/2024 - 17:49h

També es preveu una línia Valls-la Bisbal-el Vendrell-Calafell

El departament de Territori de la Generalitat ja disposa de les conclusions de l’estudi que havia de detreminar quins són els corredors que urgeix cobrir amb la línia de busos Exprés.cat. El document proposa la creació de 21 noves línies, una de les quals seria la e29 amb el trajecte Vilanova-Vilafranca-Igualada, llargament reivindicada per cobrir la connexió entre l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf. Pel que fa al Baix Penedès, la nova línia seria l’e14 entre Valls, La Bisbal, El Vendrell i Calafell.

Així mateix el document també parla de la conversió de línies regulars en línies Exprés.cat, entre les que hi ha l’actual L68 entre Vilanova i Vilafranca i la línia e39 entre Sant Llorenç d’Hortons, Gelida i Barcelona.

Amb aquest augment de línies, la Generalitat vol paliar les mancances comunicatives per carretera en algunes zones i també el creixement del nombre de viatgers en determinades línies, entre les quals hi ha l’E6 entre Vilafranca i Barcelona, que ha experimentat un augment considerable el darrer any.

De tota manera, segons ha indicat el secretari de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Oriol Martori, en declaracions a Televisió de Catalunya, encara no hi ha definit un calendari de desplegament d’aquestes línies, atès que estan subjectes a l’aprovació dels pressupostos.

També et pot interessar

Comentaris