Vi i art es donaran la mà a la setzena edició dels Juliols de la UB al Vinseum

22/05/2024 - 13:19h

La programació començarà el 8 de juliol

La setzena edició dels Juliols a la UB al Vinseum se centrarà enguany en la relació de les arts amb el món del vi. El creixent interès del sector vitivinícola per maridar-se amb les arts i les experiències singulars ha portat els organitzadors dels cursos a centrar el programa en aquest tema.

Els Juliols de la UB començaran el 8 de juliol i acabaran el 12 i es duran a terme, de forma majoritària, al Vinseum, però també hi haurà una sessió a la galeria Palmadotze de Santa Margarida i Els Monjos. Els cursos estan oberts a tota la ciutadania, més enllà de si són estudiants o tenen formació específica, o estan vinculats o no amb el sector.

Menys tècnic
Joan Cuscó, coordinador del curs i professor de la Universitat de Barcelona, va destacar a la presentació que enguany “es durà a terme un curs menys tècnic, que posarà el focus en els valors culturals del món del vi”.Per la seva banda el director del Vinseum, Xavier Fornos va destacar que la programació de la formació “és el resultat d’un procés de reflexió entre la coordinació del curs i l’equip tècnic del Vinseum. Aquesta reflexió ha acabat desembocant en una temàtica que es vincula de forma molt directa amb el relat del nostre museu”. Mentre, la regidora de Turisme, Gemma Romeu, va posar l’èmfasi en assenyalar que “els Juliols de la UB són una eina més de potenciació de Vilafranca com a capital del vi”.

Des de Barcelona s’ha insistit durant l’any en la possibilitat de traslladar aquesta activitat a la ciutat. Joan Cuscó va deixar clar, però, que “no hi haurà canvis. Vilafranca és el marc ideal pels Juliols de la UB i així seguirà sent”.

Entre el professorat que enguany impartirà els cursos hi són el mateix Joan Cuscó, Bàrbara Mesquida (filòloga i enòloga), Ivan Pintor (doctor en comunicació audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra), Pilar Carbonell i Anna Rovira (responsables de la galeria d’art Palmadotze), Roser Vernet (Centre Quim Soler), Ignasi Roviró (Universitat Ramon Llull), Giuseppe Costa (músic i productor i responsable de Caves Llopart), Pau Sabaté (hel.lenista i traductor), i Montse Serra (responsable de Vibop). La matrícula per inscriure’s als cursos ja està oberta.

També et pot interessar

Comentaris