Cau la criminalitat al Vendrell un 2,1% en el primer trimestre de l’any respecte del 2023

Una parella d’agents de la Policia Local del Vendrell a la via pública (Foto: Ajuntament del Vendrell)
21/05/2024 - 13:10h

El govern local atribueix la dada a una major presència policial al municipi vendrellenc.

El Ministeri de l’Interior de l’Estat ha publicat les dades relatives a les infraccions penals produïdes a les Comunitat Autònomes, províncies i municipis d’Espanya durant el primer trimestre de l’any 2024 i, segons remarca l’Ajuntament del Vendrell, pel que fa a les dades de la capital del Baix Penedès en destaca el descens de la criminalitat convencional respecte el mateix període de l’any passat.

En total, les infraccions penals produïdes durant el primer trimestre d’aquest any 2024 han baixat en un 2,1% respecte del mateix període del 2023.

Pel que fa a la tipologia de delictes, els delictes greus de lesions i baralles a la via pública s’han reduït en un 43%; els robatoris amb força a comerços han baixat en un 37%; els robatoris amb força a domicilis s’han reduït en un 31%, mentre que les sostraccions de vehicles han baixat en un 43%.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, ha valorat positivament les dades, tot explicant que “aquestes són indicadors que ens mostren que anem en la bona direcció però tot i això encara tenim molta feina per endavant”.

Segons Soriano, aquestes dades “confirmen que la planificació actual de la seguretat al municipi és la correcta” i afegeix que “associem aquesta baixada de la criminalitat al Vendrell amb l’augment d’agents i de presència policial al carrer que hem impulsat en els darrers mesos”.

També et pot interessar

Comentaris