Els sectors vitivinícoles de Catalunya i Suïssa posen en comú estratègies contra el canvi climàtic

21/05/2024 - 12:13h

Visita d’una delegació de l’INCAVI al país helvètic

Una delegació catalana formada per dotze enòlegs, viticultors i investigadors de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) ha visitat aquesta setmana diversos indrets de Suïssa per intercanviar els coneixements i les pràctiques per adaptar la viticultura al canvi climàtic i als seus efcetes. L’intercanvi ha permès mantenir reunions amb representants suïssos de diferents regions vitivinícoles del país i amb investigadors homòlegs de l’Alta, escola de viticultura i enologia de Changins.

Amb aquestes accions, el Govern de la Generalitat fa una aposta decidida per promoure intercanvis i visites amb referents internacionals per afavorir l’intercanvi de coneixements i de bones experiències del sector vitivinícola. El viatge realitzat aquesta setmana és fruit de la col·laboració entre l’INCAVI i el Departament d’Exteriors i Unió Europea a través de la Delegació del Govern a Suïssa, amb la col·laboració de DIPLOCAT.

El viatge ha combinat sessions de treball centrades en projectes de recerca i visites a cellers emblemàtics suïssos amb l’objectiu de treballar sobre els reptes que suposa el canvi climàtic per la vitivinicultura.
En aquest sentit, els dos instituts de recerca -Changins (Suïssa) i l’INCAVI (Catalunya)- han presentat les seves línies de treball.

La delegació catalana ha pogut visitar dos cellers suïssos situats al cantó del Valais. El primer, el Domaine Chappaz de Marie-Thérèse. Chappaz és un petit celler ecològic de muntanya.
El segon, el celler del Domaine du Mont d’Or, on els membres de la delegacció han observat i visitat diferents parcel·les experimentals sobre coberta vegetal.

També et pot interessar

Comentaris