La 58a edició del Concurs Tastavins premia 24 cellers penedesencs

20/05/2024 - 18:07h

Al certamen celebrat divendres passat a Vilafranca hi havia 7 categories.

La gala d’entrega de premis de la 58a edició del Concurs Tastavins DO Penedès –organitzada per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la DO Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca– es va celebrar divendres al vespre a l’auditori municipal Maria Rosa Juncosa de Vilafranca. En un acte conduït per la periodista Maria Xinxó, es van premiar 24 cellers penedesencs entre les 7 categories del certamen vinícola.

Enguany els ors en les diferents categories han estat per Rexach Baqués, Vins i Caves Naveran, Covides ·Vinyes i Cellers, Montrubí, Jean Leon, Finca La Font de Jui, i Ros Marina Viticultors.

En aquesta 58a edició s’hi van presentar unes 150 mostres de quasi 50 cellers de la DO Penedès, un fet que demostra una vegada més que el Concurs Tastavins DO Penedès és un dels més importants dins del sector vinícola català. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, va obrir l’acte posant en relleu la gran tasca que el sector vitivinícola del Penedès fa, especialment en els darrers anys: “la situació de sequera ha influït especialment a pagesos i elaboradors, tot i que la seva constància per seguir dempeus és admirable”. Margalef va afegir que “s’ha de seguir treballant des de tots els àmbits possibles per recolzar i promocionar el sector, com fem des de l’Acadèmia Tastavins Penedès”. 

L’acte també va comptar amb la participació de Joan Huguet, president de la DO Penedès, Alba Balcells, directora general de l’Incavi, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Francisco Romero, alcalde de Vilafranca del Penedès, que va tancar l’acte posant en valor “la convicció i la il·lusió de seguir treballant pel sector vitivinícola” i ha afegit “Vilafranca és el quilòmetre 0 del vi”.
 
Els guanyadors del Concurs Tastavins DO Penedès 2024 van decidir-se el passat 6 de maig en un tast celebrat al magnífic espai de la quarta planta del nou VINSEUM. Totes les mostres presentades van ser tastades a cegues per un panel de tastadors 100% professional format per enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats i representants de botigues i distribuïdores especialitzades.També et pot interessar

Comentaris