CCOO valora l’acord aconseguit amb Freixenet per minimitzar l’afectació de l’ERTO

09/05/2024 - 10:16h

El sindicat assenyala que ha tutelat la negociació amb l’empresa

CCOO d’Indústria de Catalunya ha valorat positivament l’acord aconseguit amb la direcció de Freixenet, ja que permetrà minimitzar l’afectació i millorar les condicions d’aplicació de l’ERTO per causes productives que va presentar la companyia després que l’Administració denegués l’ERTO per causes de força major.

El sindicat assenyala que “l’acord ha estat possible gràcies al treball i a l’esforç negociador de CCOO, que té el 85 % de la representació al Grup Freixenet i ha tutelat aquesta negociació”. Per una banda, s’han acordat compensacions econòmiques per a les persones que entrin a l’expedient, en funció de la jornada afectada, fins a una mitjana del 95 % del salari real. En el cas de les persones de més de 55 anys, l’empresa es farà càrrec de l’atur consumit en cas de causar baixa més endavant.

Quedaran fora de l’expedient les persones que es troben en situació de jubilació parcial i les que tenen una reducció de jornada per guarda legal. Tampoc es veuran afectades per l’ERTO les vacances i festes recuperades ni les tres pagues extraordinàries.

Un cop abordada la situació concreta de Freixenet, CCOO explica que seguirà treballant per afrontar els problemes estructurals del sector del cava per tal de garantir el futur de l’activitat i de l’ocupació. “CCOO segueix insistint al Ministeri d’Agricultura i al Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat perquè instin el Consell Regulador del Cava a treballar conjuntament amb tots els agents que componen el sector a prendre les mesures necessàries per flexibilitzar el marc normatiu per a l’elaboració del cava, davant la situació de preemergència per sequera en què es troba el país”.

Afegeix que “davant d’aquest escenari, és crucial ajustar el reglament d’elaboració del cava i dotar -lo de la flexibilitat que tenen altres denominacions d’origen del país i d’àmbit internacional per pal·liar aquesta greu situació, garantint l’ocupació i la qualitat de l producte. Això és fonamental per preservar el futur del sector. Es tracta d’un canvi que hauria d’aplicar -se en situacions excepcionals com l’actual”.

Així mateix, CCOO exigeix al Consell Regulador del Cava i a les Administracions que la
representació social de les persones treballadores tingui presència al consell i en qualsevol
mesa sectorial que es constitueixi en la qual es parli del present i el futur del sector del cava.

També et pot interessar

Comentaris