El Govern anuncia la inversió dels 45 milions d’euros per a l’Hospital del Vendrell

Exterior de l’Hospital del Vendrell.
07/05/2024 - 16:13h

L’ampliació del centre suposarà un increment de 9.500 metres quadrats de superfície i es guanyaran una vintena de despatxos i boxs.

El Govern de la Generalitat ha autoritzat el Departament de Salut a finançar l’ampliació i reforma de l’Hospital del Vendrell, per un import de 45 milions d’euros. L’ampliació suposarà un increment de 9.500 metres quadrats que permetrà augmentar els serveis del centre hospitalari.

En concret s’afegiran 19 despatxos per a consultes externes, 19 boxs i 3 consultes a urgències, 40 llits per a hospitalització, 36 llits per a atenció intermèdia i quatre places d’hospital de dia. A més, al bloc quirúrgic es construiran dos quiròfans polivalents, dos de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA), dues sales d’endoscòpia i 20 boxs de CMA i endoscòpia; a més de dos llits per a la unitat de semicrítics, crítics i reanimació postquirúrgica.

Per dur a terme el procediment, Salut concedirà una subvenció a la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, que gestiona i té la titularitat del centre, per tal de dur a terme els treballs. L’Hospital del Vendrell es troba integrat al sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Segons ha informat el Govern, Salut “ha constatat la necessitat d’acordar les mesures adequades per promoure l’ampliació de l’hospital com a fórmula per garantir el desenvolupament de l’activitat assistencial al seu territori de referència”. El disseny inicial de l’edifici ja es va fer pensant en una possible futura ampliació, que s’ha considerat necessària “atès l’increment de població de la zona i la creixent demanda de serveis sanitaris”.

Valoració positiva de la Xarxa Santa Tecla

Des de la Xarxa Santa Tecla s’ha celebrat l’anunci fet aquest dimarts per la Generalitat, “una fita que s’ha assolit amb la força del territori i que ens congratulem d’haver vehiculat com a entitat propietària i gestora del centre hospitalari”, diu en un comunicat.

“Més enllà de les consideracions respecte a la transcendència d’aquest fet i de la nostra satisfacció, des de la Xarxa Santa Tecla volem mostrar el nostre agraïment a totes les administracions i persones que han treballat estretament amb nosaltres per assolir-ho”, afegeix l’entitat.

En primer lloc, la Xarxa Santa Tecla es refereix al mateix govern de la Generalitat de Catalunya, “per haver pres la decisió de desencallar aquesta reivindicació històrica per al nostre territori incloent la partida pressupostària necessària”; en segon lloc, als ajuntaments dels municipis de la comarca del Baix Penedès i els seus alcaldes i alcaldesses, “per haver estat sempre al nostre costat”; i també als diferents partits polítics “que ens han donat suport, posant l’interès general per sobre dels interessos particulars”.

L’agraïment de la Xarxa Santa Tecla el fa extensiu també a “tota la ciutadania, per haver reclamat d’una manera responsable i respectuosa amb la tasca dels nostres professionals –entenent les seves mancances i limitacions– aquesta millora necessària i indispensable per al benestar i la salut de les persones que hi viuen tot l’any i de les que ens visiten”; i, finalment -apunta la mateixa xarxa sanitària-, “a les treballadores i treballadors del centre que durant anys han fet una feina ingent en unes circumstàncies complexes, atesos els espais insuficients de l’actual hospital”.

La Xarxa Santa Tecla assegura, a més, que ja fa temps que els equips tècnics de l’entitat i els del Departament de Salut de la Generalitat han definit les característiques estructurals, logístiques i d’equipament del nou centre, “d’acord amb els reptes que ens planteja la societat a la qual donem servei: una població estable que ha crescut més d’un 50% des que es va posar en marxa l’actual hospital, l’any 2005, i que cada any acull una població estacional de més de 150.000 persones, amb els reptes que això comporta”.

A partir d’ara, els esforços de la Xarxa Santa Tecla, segons conclou l’entitat, “se centraran a fer realitat en el menor temps possible aquesta ampliació tan esperada, que ens permetrà dotar l’hospital de les dimensions més adequades per fer front a les demandes assistencials d’aquest territori. En resum, des de la Xarxa volem expressar satisfacció i agraïment per aquest projecte de país que permetrà eixugar un deute històric amb el nostre territori, i compromís per fer-lo realitat”.

Declaracions del director general

De la seva banda, el director general de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, ha manifestat que l’ampliació de l’hospital vendrellenc “és una necessitat social reconeguda per tothom; reconeguda per la Generalitat, reconeguda pels ajuntaments, reconeguda pels professionals en una comarca que realment ha tingut un creixement espectacular de població i d’uns nivells socioeconòmics molt necessitats d’aquesta dimensió que ara tindrà”.

Adserà ha conclòs que l’actuació a l’Hospital del Vendrell es farà “el més aviat possible, el més ràpid que poguem, perquè la gent ho necessita. Ja hem arribat al tret de sortida d’una carrera no de fons, sinó carrera de velocitat; anirem a fer-ho i ho aconseguirem!”.

També et pot interessar

Comentaris