Els primers vins del viver de cellers de Vilafranca ja es poden tastar

07/05/2024 - 12:11h

7 petits elaboradors del territori treballen a l’equipament

El viver de cellers de Vilafranca ha donat un nou pas endavant especialment rellevant amb les primeres vinificacions dels 7 elaboradors, que es van poder tastar coincidint amb la primera jornada dels Dijous del Vi que s’organitza al carrer Comerç cada dijous d’aquest mes de maig.

El viver de cellers és un ambiciós projecte que es va posar en marxa l’agost de l’any passat que té com objectiu que joves viticultors del territori puguin començar a elaborar el seu propi vi i l’introdueixin posteriorment al mercat. Està impulsat per la DO Penedès, l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la fundació Parc Tecnològic del Vi. La majoria dels viveristes són persones joves que volen continuar el llegat familiar, o recuperar la tradició d’elaborar els propis vins.

La presentació i tast de les primeres vinificacions dels petits elaboradors es va convertir en un èxit de convocatòria que va omplir de gom a gom tant l’interior de la Nau Cortina (seu del viver de cellers), com l’espai del carrer Comerç destinat a la celebració dels Dijous del Vi.

Els viveristes es van mostrar molt satisfets d’haver arribat a aquest moment. Carles Amat, de Celler Amat Montané, explicava que “estem molt agraïts a la DO i a l’Ajuntament per haver-nos donat aquesta oportunitat. Sortim al mercat de la primera divisió del món del vi amb les màximes ganes de donar-nos a conèixer”. Per la seva banda, Fina Urpí, de Vins Gèniu, assenyalava que “la meva família sempre ha estat vinculada al vi. El meu besavi ja va començar a treballar les vinyes, i després van continuar l’avi i el pare, però mai hem tingut celler i gràcies al viver ara podem elaborar el nostre vi i oferir-lo al públic”.

La presentació de les vinificacions va ser, a la pràctica, la primera sessió dels Dijous del Vi que impulsa aquest mes de maig l’Ajuntament de Vilafranca. Donar una empenta al carrer Comerç per a convertir-lo en unj punt d’interès turístic de la ciutat és la meta que es busca amb aquesta iniciativa que estarà en marxa tot el mes de maig. També vol ser un impuls de cara a futures accions de dinamització enoturística d’aquesta zona.

Els set petits elaboradors que han presentat les seves vinificacions són Mulet Viticultors, Vins de Sinergia, Heretat Can Serra, Vins Gèniu, Heretat Baltà de Cela, Vins Joan Grill i Celler Amat i Montané. Han optat per diferents varietats pels seus productes, des del xarel.lo a l’ancestral de moscatell

També et pot interessar

Comentaris