Activat el Pla Inuncat a tot el litoral i prelitoral penedesenc

El passeig marítim de Calafell aquest dilluns (Foto: Ajuntament de Calafell)
29/04/2024 - 19:00h

Està operatiu des d’aquest dilluns al matí a tota la franja costanera de Barcelona i Tarragona per intensitat de pluja que pot superar els 20 l/m2 en mitja hora.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dilluns al matí l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) per un avís d’intensitat de pluja, atès que es pot superar el llindar de 20 mm/30 minuts, i també d’acumulació de pluja (amb superació del llindar dels 100 l/m2 en 24 hores) a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. Per tant, agafa de ple el litoral i prelitoral penedesenc.

L’episodi, que s’allargarà fins a la matinada d’aquest dimarts, es preveu que afecti especialment les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat.

Les pluges poden ser localment intenses, pel que s’ha de vigilar les crescudes sobtades de barrancs i lleres menors (rieres, rierols, etc.) i les zones inundables (soterranis, passos soterrats…). A més els xàfecs poden anar acompanyats de tempestes i fortes ratxes de vent. Es preveu que aquests fenòmens més intensos es puguin donar a partir del migdia i fins a la nit.

A mitja tarda no s’han reportat incidències destacables per part del CAT112 i el Servei Meteorològic de Catalunya no ha informat de superacions de llindar d’avís.

Per altra banda, es manté per aquest dimarts l’episodi d’intensitat de pluja superior a 20 mm en 30 minuts amb xàfecs que aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o pedra, en aquest cas al Pirineu i Prepirineu orientals.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Protecció Civil demana a la ciutadania que tingui ben presents els consells davant fortes pluges i que es poden trobar a interior.gencat.cat/inundacions

A més, es pot fer seguiment de les incidències i evolució de l’episodi al compte de twitter, facebook i instagram @emergenciescat.

També et pot interessar

Comentaris