El CCBP reclama urgentment millores al servei de Rodalies al Baix Penedès

L’estació de trens de l’Arboç.
24/04/2024 - 17:42h

L’ens comarcal diu que les afectacions “són constants” i que el mal funcionament deixa persones sense poder anar a treballar o a estudiar.

La indignació entre els usuaris del servei ferroviari de rodalies al Baix Penedès no para de créixer, al mateix ritme que les incidències a les línies R4 i R2 sud, es diu des del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), per la qual cosa reclama “urgentment” millores al servei a la comarca.

El cap de setmana hi va haver noves incidències a la línia de l’interior per un robatori de cablejat; mentre que dilluns, també a la mateixa línia, es van registrar talls de circulació a causa d’un tren avariat entre l’Arboç i Vilafranca del Penedès.

“Problemes que se sumen a les obres existents”, diu el CCBP. El mateix dilluns a la línia R2 sud, en la qual els retards són habituals, “s’hi va sumar la falta de trens que, en hores punta, comporta que molts usuaris es quedin a terra perquè els trens que arriben ja van plens fins dalt i no hi cap ni una agulla”, explica el CCBP.

El tall de circulació de trens durant moltes hores al dia de l’R4, per les obres, ha fet que la majoria d’usuaris opti per utilitzar l’R2 sud per anar a Barcelona, derivant en un augment molt important del nombre d’usuaris per aquesta línia. “Però aquest augment, fàcilment previsible, no s’ha vist solucionat amb un augment de freqüències ni amb combois més llargs”, diu la mateixa institució comarcal.

Així les coses, el president del CCBP, Ramon Ferré, reclama “urgentment l’augment de trens i combois més llargs per absorbir el volum d’usuaris per l’R2 sud, alhora que també es millori el servei de l’R4 durant les hores del dia i el cap de setmana, quan està operativa”, diu en un comunicat de premsa.

“La indignació de la comarca no para d’augmentar i durant les darreres setmanes hem arribat al límit. Els usuaris del Baix Penedès es mereixen ser tractats com qualsevol altre ciutadà”, diu també Ferré, que conclou: “Estem farts d’haver d’aguantar dia si i dia també retards, trens que no passen i que quan passen no hi cap ningú més, deixant molts usuaris a terra amb els problemes que això comporta d’arribar tard a la feina o a estudiar”, afegeix el president del CCBP. “Aquesta situació no pot continuar així”, conclou Ramon Ferré.

També et pot interessar

Comentaris