Front comú per combatre l’assetjament escolar

L’associació Somx1 i l’Ajuntament impulsen diversos actes per visibilitzar i sensibilitzar al voltant del bullying

El pròxim 2 de maig s’escau el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar i a Vilafranca es duran a terme diverses activitats amb l’objectiu de visibilitzar aquesta problemàtica i sensibilitzar sobre les conseqüències que pot implicar en les persones que la pateixen, especialment amb problemes de salut mental. Així ho considera l’associació Somx1, una entitat que treballa per prevenir i erradicar l’assetjament escolar.

La jornada de 2 de maig serà la primera que organitza aquesta associació, de recent creació, i ho farà amb un seguit d’activitats repartides entre el mateix dia 2 amb la projecció d’una pel·lícula i una taula rodona amb la participació d’especialistes.La projecció es farà a les 18h a la sala Zazie, on es podrà veure la pel·lícula “Un petit món”. En acabar la projecció es farà una taula rodona en la que es debatrà sobre la pel·lícula. Hi participaran Muriel Villanueva, autora del llibre “Digueu-me Ju”, que explica un cas de bullying des del punt de vista de l’agressor; Jordi Belda, coordinador del programa #aquiproubullying, i Txus Magallón, que treballa amb joves en situacions d’emergència i membre de l’associació Somx1. Dinamitzarà el debat, Carles Esteve.

La programació continuarà el dia 4 de maig, dissabte, amb l’organització de diverses activitats adreçades a infants i joves. Per a aquesta jornada, que es farà de les 17h a les 19h, es compta amb la complicitat i la participació dels esplais i caus de Vilafranca: AEiG Pere II i Santa Maria de Foix, AEiG La Canadenca, MIV i GEP. La jornada acabarà amb un berenar. Les activitats són obertes i gratuïtes. Segons l’organització, d’aquesta manera es vol donar a conèixer que l’assetjament escolar no és un problema exclusivament de l’entorn escolar, sinó que té un caire social.

Davant aquesta problemàtica, l’entitat té també el suport de l’Ajuntament de Vilafranca per fer front comú a l’hora d’abordar-la. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Gemma Romeu, va posar l’èmfasi en un “problema real que es dona no només dins l’àmbit escolar sinó també esportiu”, entre d’altres i va recordar que recentment s’ha impulsat una campanya que vol fer visible el problema sota el lema “A la grada, respecte”.

També et pot interessar

Comentaris