El sindicat SPL-CME critica la “mala gestió” política i organitzativa de la Policia Local del Vendrell

Imatge d’arxiu d’una patrulla policial vendrellenca.
12/04/2024 - 12:54h

Lamenta la creació de la Unitat de Suport Policial i l’estat de la comissaria, entre d’altres qüestions.

El sindicat policial SPL-CME ha criticat en un comunicat de premsa la que entén com a “mala gestió política i organitzativa” de la Policia Local del Vendrell. Entén que les xifres delictives, que han pujat al municipi segons el Ministeri d’Interior de l’Estat, poden ser més “qüestions més globals”, però que aquella gestió “es fa patent en els resultats”.

“La utilització per la part política de les unitats de nova creació com la Unitat de Suport Policial (USP) per una promoció personal, ha inundat les xarxes de mitges veritats i realitats maquillades com es el cas de la Oficina Antiocupació”, assegura l’esmentat sindicat en el seu comunicat.

El SPL-CME considera que la nova unitat de suport policial vendrellenca és un servei que esdevé “un malbaratament dels recursos públics, ja que han ficat 10 policies en dos furgonetes que si treballessin en binomi sortirien al carrer 5 patrulles per poder reforçar la presència policial al territori, i sense la necessitat de comprar cap gos, que és inexplicable aquest fet en un municipi com el nostre”, diuen.

“La compra de dos gossos, molt macos per fer-se fotos, però gens operatiu en una realitat com la nostra”, diu el sindicat, s’ha dut a terme “sense saber quant costa el manteniment, l’ensinistrament, ni on ni com s’està pagant”. “No hi ha cap explicació i res d’això està contemplat als pressupostos”, diu el mateix sindicat.

Oficina Antiocupació i policia de barri

Pel que fa a l’Oficina Antiocupació, en servei des de fa uns mesos i que ha evitat diverses ocupacions d’immobles gràcies a la col·laboració ciutadana, ha reiterat el govern vendrellenc, és a ull del sindicat policial esmentat “la més gran de les falsedats. El servei d’evitar ocupacions ho realitzen les patrulles ordinàries, com sempre s’ha fet. No hi ha cap oficina; l’única acció que es realitza es l’aprofitament d’un problema enquistat en aquesta població i en d’altres per mitjançant un contador fictici i la Policia Local, fer propaganda política a les xarxes socials”.

Això de banda, el sindicat policial també explica en la seva nota pública que “des de fa més de un any, no hi ha cap policia de barri a peu en el centre de la vila. No sabem si la intenció és tornar a la policia de proximitat, el que sí que sabem és que després d’un procés d’estabilització en el qual hi ha hagut decisions doloroses i innecessàries per part de l’administració, ara tornen a contractar a 10 efectius amb caràcter d’interinatge sense formació”.

“Hi ha una relació de llocs se treball que es va iniciar l’any 2017 i encara no la volen finalitzar, només volen regularitzar els amiguets de manera selectiva, quan hi ha més de la meitat dels treballadors realitzant feines de més categoria de la que ostenten”, continua el sindicat SPL-CME, que afegeix en el mateix sentit que aquesta relació de llocs de treball està denunciada al contenciós administratiu per la manca de negociació amb la representació legal dels treballadors.

En el comunicat també es critica l’estat de la comissaria policial, “que sembla del tercer món, que havia de ser provisional i allà porta casi 30 anys, i els que queden”. “El fet de construir una de nova, com han publicitat, és una venda de fum més que una altra cosa”, afegeix el sindicat.

“A més, hi ha una plantilla més que farta al veure que el seus sous son un 25% més baixos que qualsevol municipi del voltant, i que no hi ha cap intenció per part de l’administració de solucionar aquestes situacions”, es diu també en un comunicat que conclou que “el regidor Christian Soriano i el senyor batlle de la vila es promocionen políticament venent un poble idíl·lic i una feina feta més que bona, mitjançant la seva maquinària propagandística, i els seus treballadors estan frustrats per la manca de resultat d’una negociació gairebé inexistent, de la inacció de l’administració per afavorir una relació de llocs de treball adequada i el pasotisme a les reclamacions del pagament de les hores extraordinàries que s’adeuten des del novembre del 2023”.

També et pot interessar

Comentaris