Comença a funcionar la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra

La nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra, en unes imatges de l’exterior i, adjunta al text informatiu, de l’interior (Departament d’Interior de la Generalitat)
10/04/2024 - 09:00h

L’equipament comptarà amb una cinquantena d’agents i donarà servei a nou municipis del Baix Gaià

Aquest mes ha entrat en funcionament la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra de Torredembarra, que té una superfície total construïda de 1.488 m2 i que està situada entre el carrer dels Vernet, la carretera N-340 i el carrer dels Bonafilla.

L’equipament comptarà amb una cinquantena d’agents i donarà servei a nou municipis del Baix Gaià: Torredembarra, Altafulla, Creixell, la Nou de Gaià, Salomó, la Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Roda de Berà i Vespella de Gaià.

La nova comissaria millorarà la coordinació entre cossos policials i facilitarà els operatius conjunts en aquests 9 municipis.

El nou equipament reforça la proximitat de Mossos d’Esquadra als municipis del Baix Gaià i permet acollir els serveis bàsics de seguretat ciutadana al nou edifici, un servei que fins ara es donava des de les comissaries del Vendrell i Tarragona.

L’edifici està construït amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, amb l’ús de materials ecològics i sistemes d’aïllament tèrmic. La planta soterrània té una estructura de formigó armat i a la resta de plantes, l’estructura i tancaments de l’edifici són amb fusta contralaminada.

El nou equipament implica que s’incorporaran nous agents a la plantilla gradualment, augmentant la capacitat operativa de la comissaria. La incorporació gradual de nous agents a la comissaria de Torredembarra s’alinea amb el creixement del cos de Mossos d’Esquadra a tot Catalunya, que ha augmentat un 10,21% en els darrers tres anys. El 2021 hi havia 16.916 agents, i actualment, hi ha 18.643 efectius.

Més proximitat

La nova comissaria i l’increment d’efectius permetrà al cos de Mossos d’Esquadra estar més presents i donar compliment al projecte de la territorialització i la proximitat.

El nou equipament dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra representa una fita important en la millora de la seguretat ciutadana al Baix Gaià. La proximitat, la coordinació policial, l’increment d’efectius i la modernitat de les instal·lacions són factors que contribuiran a una major eficiència en la prevenció i el control delictiu a la zona.

També et pot interessar

Comentaris