Ramon Arnabat, candidat penedesenc el 12M per Catalunya En Comú

Ramon Arnabat i Jéssica Albiach, aquest dijous a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès.
28/03/2024 - 17:12h

Ho ha anunciat la presidenta dels Comuns, Jéssica Albiach, després de reunir-se amb el sindicat Unió de Pagesos a Vilafranca

Ramon Arnabat, nascut a Santa Margarida i els Monjos i resident a Vilafranca del Penedès, on va ser regidor i viu actualment, repetirà com a candidat a la llista de Catalunya En Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran el proper 12 de maig. Així ho ha anunciat la presidenta del partit, Jéssica Albiach, en una visita aquest dijous a Vilafranca del Penedès per reunir-se amb una representació d’Unió de Pagesos, encapçalada per Josep Marrugat, responsable nacional del sector de la Vinya i el Vi del sindicat agrícola; i el president de Covides, Rafel Ramon.

Arnabat ocuparà el lloc número 10 de la llista electoral que encapçalarà la mateixa Albiach, com a les anteriors eleccions catalanes, quan aleshores En Comú Podem va treure 8 diputats per Barcelona. “Ara ens n’anem fins als 13”, ha volgut remarcar Jessica Albiach.

El mateix Ramon Arnabat ha apuntat que “sabeu que tinc un compromís amb el Penedès, històric, cultural i de tot tipus; i, per tant, és un honor per mi que els Comuns m’hagin tornat a triar per anar al número 10”.

“El meu interès d’estar al Parlament és bàsicament per defensar el Penedès, que es troba en una situació complicada a nivell d’infraestructures i de territori; per tant, vull defensar que el Penedès pugui tirar endavant com a projecte polític diferenciat de les grans urbas com són les àrees metropolitanes de Barcelona i de Tarragona”, ha conclòs Arnabat.

Trobada amb Unió de Pagesos

Quant a la trobada de Jéssica Albiach amb Unió de Pagesos, la diputada ha comentat que “parlem d’un sector essencial per la vida, no només per l’alimentació, que també ho és; i també és essencial per l’ordenació i la cura del territori”. “Té funcions importantíssimes i vitals pel nostre país i hem parlat dels reptes que tenim ara mateix, que són estructurals i necessitaran mesures que s’hauran d’anar prenent a llarg termini, a mig termini, però n’hi ha alguns de reptes que també són immediats”.

En aquest sentit, Jéssica Albiach ha parlat que l'”objectiu essencial és la sostenibilitat del sector. Necessitem uns preus justos per a aquesta viabilitat, i també per a aquest necessari rejovinament del sector”.

“Per tant, s’ha de fer complir la llei de la cadena alimentària i no només fer-la complir, sinó que també s’han de veure tots aquells aspectes en els quals es pot millorar, s’ha de desenvolupar el reglament de la llei d’espais agraris per aturar i evitar l’especulació amb el territori”, ha dit també la candidata de Catalunya En Comú, per qui “cal protegir la terra, però, a més, cal i és imprescindible reduir la burocràcia, i no només a nivell europeu, sinó també estatal i català, per agilitzar els ajuts que necessiten”.

Sobre els ajuts que calen a la pagesia per la sequera, Albiach creu que hi ha sectors econòmics que “tenen barra lliure d’aigua, com pot ser el turisme, i en canvi n’hi ha d’altres, com el de la pagesia, que tenen restriccions fortíssimes, de fins al 80%” en el consum d’aigua que se’ls permet.

Segons ha revelat també Jéssica Albiach, des d’Unió de Pagesos se li ha demanat “amb especial èmfasi, la necessitat d’impulsar les denominacions d’origen; i també protegir davant de les grans propietats a les petites, a les mitjanes i, sobretot, a les cooperatives”. I, finalment, Albiach s’ha fet ressò de la demanda de la pagesia, a més de reduir la burocràcia per aconseguir ajuts, “també a l’hora de retornar els avals, que moltes vegades triguen fins a sis mesos”.

Sobre les eleccions al Parlament del 12 de maig, la candidata de Catalunya En Comú ha agraït i valorat “la generositat” de Podem de no presentar-se als comicis. “Sabeu que vinc d’allà i els tinc una gran estima i carinyo als companys i companyes de Podem, i crec que són molt conscients de la situació de Catalunya, de la necessitat d’un canvi de govern i que anem a unes eleccions en què hi ha dos models que estan confrontats: un model que aposta per la sobreexplotació de recursos i projectes especulatius i un altre, que és el que volem, un model productiu que protegeixi la terra”.

També et pot interessar

Comentaris