Una exposició commemora els 90 anys d’educació secundària pública a Vilafranca

19/03/2024 - 15:10h

Instal·lada a la Capella de Sant Joan s’inaugura aquest divendres i es podrà visitar fins al 7 d’abril.

Aquest divendres 22 de març, a les set de la tarda, s’inaugura a la Capella de Sant Joan l’exposició Guixos, pissarres i aules. 90 anys d’educació secundària pública a l’Institut Eugeni d’Ors, que fa un recorregut cronològic des de l’any 1933 fins a l’actualitat per explicar els eixos històrics principals d’aquest centre d’ensenyament. La inauguració comptarà amb la presència dels alcaldes de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero, i de Sant Sadurní d’Anoia, Pere Vernet, i de la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Anna Simó, a més de les regidores d’Educació i de Cultura del consistori vilafranquí, Gemma Romeu i Àngels Dalmau, i de la directora de l’Institut Eugeni d’Ors, Verònica Arrufat.

Els comissaris de la mostra són Eduard Barrobés, Isabel Boada, Salvador Campamà, Meritxell Monrós i Jordi Vidal han creat un recorregut cronològic que mostra, amb un gran nombre de fotografies, documents d’arxiu i articles periodístics, els principals eixos de la història de l’institut Eugeni d’Ors, des de la creació d’un institut de segon ensenyament per la República l’any 1933 fins al present. L’empenta que la República va donar a l’ensenyament, les dificultats que va patir el centre durant la Guerra Civil, la voluntat d’adoctrinament durant la dictadura franquista i la constant renovació de l’educació secundària a la vila des dels anys 80, són alguns dels temes que s’hi aborden. També s’hi exhibeix material audiovisual i nombrós material didàctic utilitzat al llarg d’aquestes dècades.

L’exposició s’emmarca dins els actes del 90è aniversari de l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès i s’afegeix als dos reportatges recentment emesos per Penedès Televisió, a les taules rodones amb antics directors i amb els directors dels altres instituts que celebren 90 anys, i a l’homenatge a la primera promoció femenina del centre. 

Guixos, pissarres i aules. 90 anys d’educació secundària pública a l’Institut Eugeni d’Ors es podrà visitar des del 22 de març fins al 7 d’abril, a la Capella de Sant Joan, en horari de dimecres a dissabte, de 17 a 20h, diumenges i festius, de 12 a 14h i de 18 a 20h. Divendres Sant, l’exposició estarà tancada.

També et pot interessar

Comentaris