Junts Vilafranca titlla de “despropòsit” les deduccions fiscals vinculades a l’ús de la deixalleria

07/03/2024 - 15:04h

El partit de l’oposició argumenta que la deducció màxima podria arribar només als vuit euros.

Arran de la campanya de deduccions fiscals vinculades a l’ús de la deixalleria per part dels ciutadans de Vilafranca el grup municipal de Junts ha enviat un comunicat expressant la seva oposició “contundent” a les recents mesures de gestió de residus introduïdes pel govern municipal, especialment la polèmica introducció de l’art.7bis, negociada per ERC per aprovar els pressupostos dels socialistes. Junts considera que aquestes mesures “són un despropòsit que no responen adequadament als objectius perseguits ni al benestar dels ciutadans de Vilafranca”.

Al comunicat continuen expressant que: “Entenem la importància de promoure la conscienciació ciutadana en la gestió de residus i estem compromesos a treballar en mesures que millorin la segregació i gestió dels mateixos. No obstant això, no podem acceptar que aquestes accions impliquin una càrrega excessiva per als vilafranquins i les vilafranquines, amb una minsa recompensa”.

I assenyalen alguns dels punts més problemàtics d’aquestes mesures com:

– La deducció màxima del 5% sobre 161 €/habitatge/any: Aquesta deducció, diuen “representa una presa de pèl pels ciutadans, doncs pot arribar a un màxim de 8 € l’any. Aquesta quantitat és ridícula i insuficient per compensar les incomoditats i les despeses addicionals que suposa”.

– La freqüència de visita a la deixalleria: S’ha establert que els ciutadans han de visitar la deixalleria fins a 12 vegades a l’any per obtenir el descompte de 8€, “el que representa un total aproximat, comptat des del centre de Vilafranca, de 84 km recorreguts”, mantenen.

– I la gestió de materials especials com els fluorescents puntualitzen que “les directrius sobre la gestió de materials especials, com els fluorescents, són confuses i inconsistents. Sembla que depenent del dia, els ciutadans poden ser limitats a un mínim de dues unitats o una”.

Junts Vilafranca ha exigit una revisió “immediata” d’aquestes mesures i una “major consideració per les necessitats i preocupacions dels ciutadans de Vilafranca. No podem permetre que la gestió de residus es converteixi en un despropòsit i un esforç excessiu pels ciutadans”.

Conclouen en que des del partit hi ha un compromís ferm “a treballar amb altres forces polítiques i la ciutadania per trobar solucions més equilibrades, efectives i sostenibles”.

També et pot interessar

Comentaris