L’Escola d’Espiells de Sant Sadurní llança una emotiva campanya de divulgació

29/02/2024 - 12:45h

El centre educatiu vol donar a conèixer la seva activitat

Una de les moltes peces que formen l’engranatge del món de la viticultura al Penedès és la de la formació. L’Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech de Sant Sadurní d’Anoia és un dels exemples més emblemàtics de l’entramat educatiu d’aquest món.

Coneguda popularment com l’Escola d’Espiells per la seva ubicació geogràfica, al barri sadurninenc d’Espiells, el centre ha llançat aquest 2024 una emotiva campanya divulgativa de la seva activitat. A través de vídeos que es van penjant a les xarxes socials, alumnes i exalumnes i també professors expliquen les vivències viscudes a l’escola. “Fa temps que volíem concretar aquesta iniciativa. Se’ns coneix, però és cert que en determinats coŀlectius potser no tant, i volem tractar de revertir aquesta situació. Hem fet una campanya divulgativa, però també emotiva. Han estat els mateixos alumnes els encarregats de tirar-la endavant”, explica el director de l’escola penedesenca, Joan Solé.

El centre de formació professional ofereix cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de diferents tipologies. N’hi ha un de mitjà sobre olis d’oliva i vins i dos de superiors, un sobre vitivinicultura i un altre de màrqueting i publicitat enològica.

Celler, vinyes i producció
Els 114 alumnes que aquest curs estan matriculats al centre disposen de tot un entramat de possibilitats. El centre destaca per oferir una formació que combina la teòrica amb la pràctica i aquest és, precisament, un dels valors que destaquen més els nois i noies.

L’Escola d’Espiells té una explotació de vinyes de 5 hectàrees, sala de tast, laboratori i celler. “Oferim un ensenyament molt vinculat a la realitat i al món del treball del sector i segurament per aquest motiu els alumnes estan satisfets i sempre guarden un bon record del seu pas per aquí”.

La tipologia de l’alumnat és diversa. El gruix són nois i noies que avancen en la seva formació reglada, però també hi ha un percentatge elevat de persones adultes que busquen nous coneixements per entrar al món del cava o reciclar-se.

També et pot interessar

Comentaris