Corpinnat va augmentar la facturació durant el 2023 malgrat vendre menys ampolles

26/02/2024 - 16:14h

La marca col.lectiva va comercialitzar 2,28 milions d’ampolles

La marca col·lectiva d’escumosos Corpinnat confirma la tendència creixent del valor dels vins escumosos que s’elaboren sota la marca sis anys després de la seva presentació pública, amb un increment del 9% del preu mitjà per ampolla respecte al 2022. El preu mitjà per ampolla no ha deixat de créixer cap any des de la seva fundació. Així es desprèn de les xifres recollides en la memòria econòmica i social de l’exercici 2023 de la marca col·lectiva de la UE. que s’ha presentat aquest dilluns a Barcelona.

Al llarg d’aquest any passat, CORPINNAT ha registrat un increment de la facturació global de l’1,6% respecte a l’any anterior, malgrat el descens del 6,2% de les vendes en ampolles (s’han comercialitzat un total de 2,28 milions d’ampolles durant el 2023). Els cellers emparats sota la marca han incrementat la facturació global, durant el 2023, en més de mig milió d’euros, assolint els 26,42 milions d’euros. Majoritàriament han optat per una estratègia comercial conservadora, en el  context econòmic del moment, i han prioritzat el manteniment dels estocs d’ampolles en criança a la cava, per fer front al descens de la producció i poder garantir les vendes futures. Cal recordar que els cellers de Corpinnat només fan servir vins de producció pròpia i vinyes d’un territori clarament acotat. 

Durant el 2023, s’ha registrat un rendiment mitjà a la vinya de 4.770 kg/ha, una xifra inferior a la de 2022, a causa de la sequera que afecta la vinya al Penedès. Precisament, aquesta és una de les principals preocupacions dels viticultors i elaboradors de la marca col·lectiva. A la verema de 2023 es van collir 5,9 milions de quilos. Durant aquest any passat ha crescut el nombre de viticultors independents un 17% i ja són 148 els viticultors que aporten raïm a Corpinnat, a un preu mínim garantit per reglament de 0,85€/kg per a aquest any, però que s’ha acabat pagant a una mitjana d’1,04 €/kg. 

El raïm emprat en l’elaboració dels escumosos Corpinnat ha de ser de producció ecològica, varietats majoritàriament històriques del Penedès i collit a mà, tots tres requisits indispensables per poder formar part de la marca. En aquest moment, pràcticament el 50% del raïm entrat als celler de Corpinnat és de vinya pròpia i el 50% restant és de viticultors independents. La xifra total de compra de raïm ha estat de 3,1 milions d’€, per a 2,98 milions de Kg de raïm comprats. 

Segons les dades de l’informe econòmic, el 15% de les ampolles emparades sota la marca van sortir al mercat amb una criança d’entre 18 i 30 mesos; el 63% tenien criances de més de 30 mesos; i el 22% restant acumulaven criances superiors als 60 mesos. Precisament, la llarga criança és un dels valors dels quals Corpinnat ha fet bandera des de la seva creació i és una de les apostes dels elaboradors per fer front a la reducció de la vinya a causa de l’actual crisi climàtica.

Corpinnat exporta un 19,03% de la seva producció total a 66 països de tot el món, entre els quals destaquen Alemanya, Canadà, Dinamarca, EUA, el Japó, Noruega, Països Baixos, Regne Unit, Suècia i Suïssa.

També et pot interessar

Comentaris