Polèmica pel futur immediat del Càmping Sant Salvador del Vendrell

Dissabte hi va haver una concentració de protesta d’usuaris del Càmping Sant Salvador. (Foto: RTV El Vendrell)
19/02/2024 - 17:51h

L’empresa que el va adquirir el 31 de gener dona un mes a les més de 80 famílies propietàries de les ‘mobil home’ perquè les retirin

Aquests dies ha esclatat una polèmica social al voltant del Càmping Sant Salvador del barri marítim del mateix nom i al límit amb el de Coma-ruga perquè els nous propietaris, l’empresa HolaCamp, a través de la societat Camping Comarruga, SL, ha donat de termini un mes -a partir de dimarts de la setmana passada, dia 13 de febrer- perquè les 85 famílies que hi tenen una caseta prefabricada o ‘mobil home’ la retirin i deixin la parcel·la “buida i neta”.

El motiu, segons els explica Camping Comarruga, SL en una carta datada el 12 de febrer, és que no se’ls renova el contracte de temporada de l’any passat i si en el termini d’un mes romanen la caseta o altres propietats a l’indret “seran considerades com abandonades, podent Camping Comarruga, SL retirar-les i destruir-les sense res més a demanar o reclamar per la seva part”, es diu a les famílies afectades.

HolaCamp és la propietària del càmping des de final de gener i té la intenció de fer-hi una reforma per potenciar una instal·lació tipus ‘glamping’, amb tendes i altres equipaments ben equipades, però sense l’impacte que tenen els mobil home. És per això que insta els propietaris a retirar-les.

Crispació
Moltes de les famílies afectades es van reunir dissabte al matí a les portes del càmping vendrellenc i també van protestar, a més de donar a conèixer la seva situació angoixant. Afirmen que han arribat a fer inversions importants, de fins a 35.000 euros, per disposar d’una caseta al càmping, fins i tot incentivades per l’antiga direcció, que els va arribar a mostrar plànols d’una hipotètica millora en forma d’instal·lació d’una nova piscina. “Ens sentim estafats”, han manifestat moltes famílies a RTV El Vendrell.

Raúl Collbatallé, un portaveu de les persones afectades, va assegurar dissabte que “lluitarem pels nostres drets, que no s’estan respectant”. Moltes de les persones afectades són “persones grans i humils, algunes amb 20, 30 i 40 anys venint al càmping, i que se senten estafades per l’antiga direcció” de la instal·lació.

A banda de lamentar la inversió duta a terme per poder continuar estiuejant al càmping, molts afectats remarquen que en tot just tres caps de setmana -a més, suposadament en horaris concrets i amb cita prèvia pactada amb la nova propietat- no tenen temps material ni opcions per desmuntar les casetes i portar-les a qualsevol altre càmping. “A part de que no es pot, les mesures són injustes i el cost del desmuntatge i trasllat hauria d’anar a càrrec del càmping”, va afegir Colbatallé.

Reobrir el 31 de maig
Segons RTV El Vendrell, HolaCamp ha manifestat que està “intentant facilitar al màxim aquest procés [de desmuntatge i trasllat de les casetes prefabricades] per als antics clients, facilitant uns terminis raonables de desmuntatge i posant a la seva disposició diferents intermediaris que puguin ajudar-los en aquesta tasca”. La voluntat d’HolaCamp és tenir tot el càmping reformat i a punt per poder reobrir-lo el proper 31 de maig.

Val a dir, finalment, que en la carta adreçada als llogaters i propietaris de casetes en alguna de les parcel·les del Càmping Sant Salvador, l’empresa que el gestiona des de final de gener conclou: “Agraïnt-li la fidelitat al nostre càmping, temporada rera temporada, aprofitem l’ocasió per enviar-li una salutació cordial”.

També et pot interessar

Comentaris