Recta final de les obres de la unitat de diàlisi de l’hospital comarcal

19/02/2024 - 12:36h

Es preveu finalitzar el projecte a l’abril i s’obtindrà un servei que pot atendre 30 pacients simultàniament

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) inicia l’última fase de les obres del nou edifici annex a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (HCAP), on s’hi ubicarà la nova unitat de diàlisi. En aquesta fase, un cop finalitzada l’estructura i façana de l’edifici, s’estan executant les instal·lacions tècniques per l’interior de  les parets i  els sostres (climatització, electricitat, aigua…) per iniciar la col·locació dels falsos sostres, folrats de parets, sanitaris, finestres, portes i altres equipaments, amb l’objectiu de finalitzar l’obra durant el mes d’abril. Després s’equiparà l’espai amb mobiliari i equipament informàtic, mèdic i clínic específic.

La nova Unitat de Diàlisi a l’HCAP estarà situada a la planta inferior del nou edifici annex a l’hospital i tindrà una superfície de més de 850m2. El servei tindrà capacitat per acollir fins a 30 pacients per torn i estarà equipada amb maquinària d’última generació.

La construcció del nou Servei de Diàlisi s’ha realitzat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients de la comarca de l’Alt Penedès que necessiten aquest tractament, ja que fins ara no es donava el servei al territori i aquestes persones s’havien de desplaçar a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú per rebre’l. D’aquesta manera podran fer aquest tractament molt més a prop dels seus domicilis.

A partir de la posada en marxa d’aquest nou servei a Vilafranca, el Consorci comptarà amb dos dispositius de Servei de Diàlisi: un a l’Hospital Sant Antoni Abat, com fins ara, i un altre a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

L’ampliació de l’hospital es troba dins del Pla de remodelació i ampliació d’infraestructures del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 2023-2030. El finançament sorgeix de la plurianualitat de 42 milions d’euros destinats a realitzar diverses inversions d’ampliació i reforma dels centres CSAPG entre els anys 2023 i 2027 pactat amb el CatSalut i aprovat pel Consell de Govern de la Generalitat.

El pressupost total de l’obra del nou edifici de l’HCAP (que també inclou la nova àrea de docència, investigació i recerca que s’ubicarà al segon pis) i l’equipament que s’hi instal·larà, s’estima en més de 5.000.000 d’euros.

També et pot interessar

Comentaris