1’8 milions per a la redacció del projecte per completar les obres d’Adif a Vilafranca

19/02/2024 - 09:42h

La companyia es dona un termini de 18 mesos per tenir la proposta que permetrà acabar la cobertura del tram urbà de la via i altres millores.

Adif ha fet un pas més en la millora de la integració urbana del ferrocarril a Vilafranca i ho fa amb l’anunci d’una inversió d’1’8 milions d’euros per a la licitació del contracte per redactar un projecte d’actuacions de millora. D’aquesta manera s’avança en les accions incloses en el conveni subscrit entre Adif, Adif Alta Velocitat i l’Ajuntament de Vilafranca. El termini previst per a la redacció del projecte és de 18 mesos.

De moment es redactarà un estudi amb solucions tècniques encaminades a obtenir el cobriment entre el pont de Moja i la part ja coberta; la millora de l’accessibilitat a l’estació des del vestíbul i la zona d’andanes, i la instal·lació de pantalles acústiques a l’alçada dels carrers Mossèn Trens i l’avinguda de la Pelegrina. Un cop s’hagin estudiat i aprovat les diferents solucions es redactarà un projecte bàsic i un de constructiu. El bàsic inclourà els sistemes ferroviaris com el cobriment de les vies, els sistemes d’electrificació; elements de seguretat i protecció civil, accessos a les andanes i nous passos transversals; anàlisi dels serveis urbans ja existents, i la ubicació de les pantalles acústiques. El projecte constructiu ha de servir per definir a nivell estructural i geomètric l’ampliació de la cobertura, la localització i definició de les pantalles acústiques i la reposició dels serveis afectats. Aquest projecte també determinarà els processos tècnics que se seguiran en l’execució de les obres i els terminis necessaris.

També et pot interessar

Comentaris