La CUP denuncia falta de places públiques en residències per a la gent gran a Vilafranca

13/02/2024 - 10:45h

Presentarà una moció al ple de la setmana que ve per reclamar la dignificació del col·lectiu i les seves cuidadores.

La CUP de Vilafranca presentarà la setmana que ve al ple una moció en defensa de la dignificació de la gent gran i de les seves cuidadores. Expliquen que “hi ha una manca evident als nostres pobles i ciutats de places”. Els cupaires consideren que hi ha un dèficit de places públiques a les residències de Vilafranca, ja que només suposen el 39% de l’oferta total. Així ho va exposar la portaveu, Marta Soler, que va reclamar la necessitat de crear nous equipaments per poder donar resposta a la demanda creixent d’aquest tipus de servei i així acabar amb les llistes d’ espera”.

La CUP va aportar un seguit de dades per reforçar les seves reclamacions: “Tenim 130 places col·laboradores, que són les que tenen un copagament per part dels usuaris i usuàries, de les quals 89 són a la residència de titularitat pública Ricard Fortuny. Les altres, estan a les dues residències de la Vila que cedeixen llits amb conveni amb la Generalitat. Per contra, Vilafranca disposa de 153 places privades vinculades, és a dir , en les quals l’ usuari es fa càrrec del cost i rep uns ajuts en funció del grau de dependència, de les quals 22 es troben al centre Ricard Fortuny.”

Un altre punt que la candidatura vol posar de relleu són les condicions laborals que tenen les treballadores d’aquest àmbit, en especial menció a les del Servei d’ Atenció Domiciliària. “Actualment, aquest servei de titularitat municipal, està gestionat per la Fundació S21 , entitat privada la qual acaba sent una intermediària d’aquest servei. Sent un servei essencial, s’ha d’optar per la gestió directa per part de l’Administració Pública, ja que acaba sent l’única manera de poder fiscalitzar correctament la qualitat del servei, podent millorant-lo depenent de les necessitats de la demanda, i garantint unes condicions
laborals dignes a les treballadores” , segons Soler .

També et pot interessar

Comentaris