La pagesia inicia la jornada de reivindicacions amb les primeres afectacions al trànsit

06/02/2024 - 10:51h

Més d’un centenar de tractors i vehicles es concentren a la N-340.

Al voltant de les 10 del matí més d’un centenar de tractors i vehicles s’han concentrat als voltants dels accesos de la zona nord de Vilafranca per iniciar la jornada de protestes. Els tractors s’han dirigit a la rotonda dels Cinc Ponts que connecta la N-340 i la C-15 per tallar el trànsit en aquest punt viari de màxima circulació. Abans de dirigir-se a la rotonda, els pagesos s’havien reunit a la zona esportiva de Vilafranca i des d’allà han fet una marxa lenta fins la N-340.

Agrupats sota la plataforma “Per un penedès millor 6F”, els pagesos volen fer sentir el seu malestar per la situació de precarietat que arrosseguen i per les polítiques agràries de les darreres dècades. El seu objectiu és mantenir la protesta, els talls de trànsit i les marxes lentes durant un mínim de 24 hores. La reivindicació penedesenca s’emmarca dins la jornada global de protesta del sector de la pagesia al conjunt de Catalunya.

Des de primera hora del matí, nombroses unitats dels Mossos d’Esquadra s’havien situat a les entrades de Vilafranca per regular el flux circulatori i controlar la protesta dels pagesos penedesencs. Els conductors que transitaven per la zona han estat reconduïts cap a d’altres vies. De moment, la jornada s’està vivint sense majors incidències a l’espera del que pugui passar en les properes hores.

També et pot interessar

Comentaris