Educació inaugura la seu dels serveis territorials del Penedès al Vendrell

Acte d’inauguració de la seu dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès, divendres passat al Vendrell (Foto: Departament d’Educació)
05/02/2024 - 17:30h

Es troben als antics Jutjats a la capital del Baix Penedès i en unes setmanes passaran de 62 a 70 treballadors.

La consellera d’Educació de la Generalitat, Anna Simó, va inaugurar divendres al Vendrell la nova seu dels Serveis Territorials d’Educació al Penedès. Ho va fer acompanyada de l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez; del delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar; i de la directora territorial d’Educació a la vegueria penedesenca, Pilar Rodríguez.

La consellera i la resta d’autoritats van fer un recorregut inicipal per les instal·lacions dels Serveis Territorials d’Educació, ubicats als antics jutjats del Vendrell del carrer del Nord, i va saludar el personal de la seu territorial. Simó va demanar als treballadors que “amb la vostra feina i el vostre compromís arribeu a les famílies del Penedès, Garraf i Anoia. Que sàpiguen que ens tenen a la seva disposició per actuar en totes aquelles qüestions que puguem millorar en l’educació dels seus fills i filles. I també doneu tot el suport que necessiten els centres i els professionals de l’educació per fer bé la seva feina”.

Els Serveis Territorials d’Educació al Penedès van ser un dels primers serveis de la Generalitat en desplegar-se al territori, amb la voluntat de proximitat a la ciutadania en la gestió de l’educació d’infants i joves. “Som un departament que és present a gairebé cada poble del nostre país, a través d’una escola, i això fa que necessitem els nostres professionals de suport als centres tan a prop com sigui possible”, va destacar Anna Simó.

L’equip inicial el formen 62 persones
Els Serveis Territorials de la vegueria Penedès donen cobertura a un total de 72 municipis de les comarques de l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia. Actualment, hi treballen 62 persones i en les properes setmanes s’ampliarà la plantilla fins a arribar als 70 treballadors.

A les quatre comarques estudien un total de 77.212 alumnes –dels quals 62.682, ho fan en centres públics– en 359 centres educatius –297 centres públics i 62 de titularitat privada.

Posteriorment a la inauguració de la seu territorial al Vendrell, la consellera d’Educació va visitar l’Institut Baix Penedès ubicat al mateix municipi del Vendrell, on va mantenir una trobada amb les direccions dels diferents centres educatius del Baix Penedès. En acabar i abans de deixar el Vendrell, Anna Simó encara es va traslladar a l’Institut Escola Àngel de Tobies, per reunir-sb amb l’equip directiu i visitar les instal·lacions del centre.

Finalment, la titular d’Educació es va desplaçar fins al municipi de Bellvei per visitar l’Escola la Muntanyeta, conjuntament amb l’alcalde, Valentí González.

També et pot interessar

Comentaris