Junts x Catalunya debat sobre la sequera al Penedès

El pantà de Foix, al municipi de Castellet i la Gornal, presenta un aspecte desolador perquè habitualment és ple d’aigua
01/02/2024 - 18:00h

Aquest dissabte hi haurà un acte temàtic a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca del Penedès

Junts per Catalunya a la comarca de l’Alt Penedès organitza aquest dissabte a l’Escorxador de Vilafranca, a les 10.30 h i en una activitat oberta a tothom, una jornada temàtica per parlar de la sequera persistent que des de fa tres anys viu Catalunya i també el Penedès, “amb el canvi climàtic marcant el camí cap a un futur amb recursos hídrics més limitats dels quals la nostra regió havia experimentat fins ara”, s’apunta des de l’organització.

L’acte es promou –apunta el mateix partit polític– “davant la creixent preocupació, la declaració d’emergència per sequera i la manifesta inacció del govern de la Generalitat”; i tot plegat per “abordar la situació actual, analitzar l’estratègia en la gestió de l’aigua i explorar els reptes que ens esperen en un futur pròxim”.

A la jornada hi participaran els exconsellers de Territori i Sostenibilitat Josep Rull i Damià Calvet, la diputada i alcaldessa de l’Albí, Anna Feliu; el diputat i alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud; i l’exdirector de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Lluís Ridao, a qui ha entrevistat el 3d8.

Durant l’esdeveniment, es posaran sobre la taula idees innovadores i es fomentarà el diàleg constructiu amb l’objectiu de sumar esforços en la cerca de solucions que assegurin un millor futur per a Catalunya i, de manera específica, també per al Penedès.

Els participants en l’acte podran conèixer de prop la realitat de la situació actual, així com les estratègies que s’estan considerant per mitigar els impactes de la sequera. L’organització espera que aquesta jornada serveixi “com a punt de trobada per a professionals, representants polítics i la ciutadania en general, per tal de compartir coneixements, inquietuds i propostes que contribueixin a una gestió més sostenible de l’aigua”.

Junts x Catalunya convida tothom a participar en l’acte “amb l’esperança de crear sinergies i construir ponts de coŀlaboració que ajudin a enfrontar amb èxit els desafiaments que la sequera ens presenta i presentarà en un futur”.

També et pot interessar

Comentaris