La Festa de la Fil.loxera d’aquest any tindrà un pressupost de 103 mil euros

01/02/2024 - 15:00h

La xifra es manté estable en relació a la de 2023

L’Associació Festa de la Fil·loxera ha aprovat un pressupost de 103.322,20 euros per aquest 2024, xifra que pràcticament s’ha doblat en els últims cinc anys però que es manté estable respecte l’any passat, augmentant només mig punt percentual. L’aprovació dels comptes permetrà assegurar la viabilitat de la Festa de la Fil·loxera del 7 i 8 de setembre, a més de fer front a part de les inversions necessàries i mantenir una activitat anual similar a la dels darrers anys.

El gruix de despeses se centra, un any més, en la pròpia celebració de la Festa. És per aquest motiu que l’entitat preveu destinar més de 20.000 euros a les despeses relacionades amb la pirotècnia, xifra que ha augmentat considerablement en els darrers anys a causa de la inflació. A més de totes les despeses relacionades amb el funcionament directe de la Festa, així com de la seva promoció, l’Associació Festa de la Fil·loxera treballa per tal que la Festa del dia 8 es continuï oferint en directe a través de la Xarxa de Televisions Locals.

Una altra de les novetats previstes per aquest 2024 serà la inauguració del nou local de la Festa, ubicat al carrer Vilafranca de Sant Sadurní d’Anoia i que s’inaugurarà durant els propers mesos. Així mateix, l’entitat durà a terme les reparacions necessàries relacionades amb els elements de la Festa i farà una important inversió en part de la roba que fan servir els participants.

L’Associació torna a confiar la venda del marxandatge fil·loxeraire com una de les principals fonts d’ingressos pel 2024, un marxandatge on destacarà la samarreta en la venda de l’any i d’altres novetats que s’anunciaran abans de l’estiu. Als ingressos de la botiga s’hi sumen els provinents de la quota dels 1.300 socis que té l’entitat, aportació que a partir d’aquest any serà de 18 euros per associat.

En l’apartat d’ingressos es preveu consolidar el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, de la Diputació de Barcelona, del Consell Comarcal i de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya; sense oblidar l’important injecció que suposa la col·laboració d’establiments i empreses i, de forma especial, del patrocini de Freixenet, Serveis Mèdics Penedès i Parlem.

A més de la celebració de la Festa de la Fil·loxera del 7 i 8 de setembre, el calendari anual dels actes es complementa amb el tradicional Dinar del Brot (diumenge 19 de maig), la inauguració del nou local, els cursos de foc (divendres 14 i 21 de juny), els assajos de la Fil·loxera infantil i l’Espai Fil·loxera (dissabte 31 d’agost).

D’altra banda, les inscripcions per participar a la Festa s’iniciaran el 21 de maig a les 16h i es tancaran a la mitjanit del 2 de juny. La principal novetat és que a l’Escampada de Fil·loxeretes i a la Festa del 8 de setembre a la nit només hi podran participar, amb elements de foc, aquelles persones que siguin majors d’edat el 31 de juliol.

També et pot interessar

Comentaris