Covides commemora els seus 60 anys en un acte dedicat als socis i treballadors de la cooperativa

23/01/2024 - 12:36h

Es va tastar el nou vi 60/30 elaborat per celebrar aquest aniversari

La cooperativa Covides va commemorar els seus 60 anys d’existència en un acte molt emotiu celebrat a les dependències de Vilafranca. L’acte, adreçat principalment als socis i treballadors de la cooperativa, va comptar amb la presència de l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero, juntament amb representants institucionals i del sector vitivinícola de la comarca. Durant l’acte es va aprofitar per presentar un documental que repassa la història de Covides i es va tastar el 60/30, un vi elaborat per commemorar els 60 anys del celler. 

Covides Vinyes·Cellers és una cooperativa vitivinícola fundada el 19 de gener de 1964, amb una assemblea constituent, celebrada a Cal Bolet a Vilafranca del Penedès, i per aquest motiu es va voler celebrar la commemoració exactament el mateix dia i a la mateixa població, però en aquest cas en el celler de Vilafranca.

A l’inici de l’acte, Rafel Ramon, president de Covides, va donar la benvinguda a tots els assistents fent un repàs a la trajectòria del celler. Ramon va destacar l’esperit pioner de Covides com a cooperativa a tot l’estat i va posar en relleu la importància d’haver arrencat un projecte vitivinícola com aquest al Penedès: “Covides va néixer de la il·lusió d’un grup de pagesos amb el propòsit de canviar la situació dels viticultors penedesencs i millorar les seves condicions de vida”. En el seu discurs també ha voler agrair a totes les persones que han treballat perquè Covides sigui el que és avui i va finalitzar el parlament amb els reptes de futur: “seguir creixent en l’embotellat i en qualitat, diversificar el nostre negoci i mantenir unes bones relacions amb les empreses del sector”. 

Durant l’acte es va presentar i tastar el vi 60/30. Elaborat en el Celler Experimental de Covides, és un vi blanc DO Penedès que neix com a homenatge a tots els socis i persones que han treballat i treballen a Covides en aquestes 6 dècades. Amb un cupatge de Xarel·lo i Parellada, el raïm prové de 30 vinyes de més de 60 anys de diferents socis de la cooperativa, i com a curiositat alguns dels noms d’aquestes vinyes es poden llegir a l’etiqueta del vi. 

Igualment, es va emtre per primera vegada el documental en què el celler ha estat treballant durant dos anys. Un audiovisual, de 30 minuts de durada, on es fa un repàs de la història de Covides, destacant-ne els moments més rellevants i amb la presència de més d’una vintena de socis i treballadors.

També et pot interessar

Comentaris