El club de les segones oportunitats

Neix una xarxa a Vilafranca que posa en contacte persones que es volen desfer d’objectes amb d’altres que els volen aprofitar

L’usar i llençar s’ha d’acabar. Almenys això és el que opina una vilafranquina, Sílvia Valls, que ha engegat un grup a la vila i comarca que posa en contacte persones que es volen desfer d’algun objecte amb altres que el poden aprofitar. Ho pensa ella i altres 200 persones que hores d’ara ja s’han afegit al grup de whatsapp que sota el nom Xarxa Re-Utilitzem Vilafranca ha de servir per posar en valor la reutilització i aprofitament de qualsevol objecte. El grup el va crear el 28 de desembre, “com una prova”, diu, “per veure si funcionava”, i vuit dies després cada cop són més les persones que mostren el seu interès.

Tot va començar quan, passant pel costat d’uns contenidors, la Sílvia va veure “una cuina de joguina en molt bon estat. Vaig pensar que era una llàstima que es llancés i que potser podria ser útil a una altra persona”. A partir d’aquí va contactar amb una amiga de Barcelona que forma part d’un grup de reutilització del barri de Gràcia. En va copiar el nom i el funcionament i li va semblar una molt bona opció per donar una segona oportunitat a qualsevol objecte que ja no és útil al seu propietari.

El mercanisme és senzill: qualsevol que tingui algun objecte que ja no vulgui l’ofereix al grup de whatsapp i respon qui hi estigui interessat. A partir d’aqui, el tracte es tanca nivell particular entre les dues parts. En el cas que hi hagi més d’una persona interessada es posa a la cua i si el tracte no es tanca amb el primer, va passant el torn fins que encaixa amb les necessitats d’algun receptor. Aquest acord és un gest absolutament altruista, no hi ha cap benefici econòmic perquè “per això, ja hi ha altres mecanismes”, diu Sílvia Valls.

Qualsevol que vulgui formar part d’aquesta comunitat ho pot fer seguint aquest enllaç

També et pot interessar

Comentaris