El New York Times escull un escumós de Parés Baltà com un dels millors del món

28/12/2023 - 16:09h

El crític Eric Asimov ha fet una llista de 12 vins escumosos

El vi escumós Parés Baltà Brut Nature forma part d’una llista publicada al diari nordamericà ‘The New York Times’ aquest 21 de desembre, on el crític Eric Asimov explica quina és la seva selecció de vins escumosos de tot el món a preu assequibles per celebrar les festes, entre ells només hi ha un vi escumós espanyol.

El crític, a l’hora de confeccionar la llista dels seus 12 escumosos preferits, ha seleccionat el cava brut nature de Parés Baltà, elaborat amb les varietats que conformen el cupatge tradicional del Penedès: Xarel·lo, Macabeu i Parellada fruit de l’agricultura biodinàmica que apliquen al celler des de fa molts anys.

L’escriptor el defineix com “uncava excel·lent”. Asimov ressalta la cura amb la que treballa el celler i descriu el vi com“fresc, viu i sec”. Cada any aquest reconegut crític de vins crea una llista d’escumosos per celebrar les festes. Enguany ha seleccionat 12 vins escumosos de tot el món, excloent la champagne
degut al seu elevat preu, i afirma “afortunadament, avui dia s’elaboren grans vins escumosos a totes les regions vitícoles del món” i afegeix “per això he decidit buscar vins escumosos distintius… i n’he trobat 12 d’excepcionals… de productors que posen molta cura i esforç en l’elaboració de magnífics vins.”

La llista recull els següents cellers de tot el món: Roederer Estate, Jo Landon, Tissot, Corte Bianca, Racines, Schramsberg, Peter Lauer, Domaine de Montbourgeau, François Chidaine, Clotilde Davenre, Ferrari.

També et pot interessar

Comentaris