Vilafranca obrirà el primer supermercat de la vegueria vinculat a l’economia social i solidària

05/12/2023 - 12:30h

Està situat al carrer Bisbe Morgades

El proper dia 14 obrirà a Vilafranca el SIS Caprabo, un nou supermercat i, al mateix temps, un nou espai social que neix de la mà de cinc entitats vinculades a l’economia social i solidària, el Grup Entrem, Moltacte i Grup Alba, referents en inserció laboral; Bildi Grafiks, experts en disseny i comunicació i Tandem Social, consultoria estratègica especalitzada en transformació econòmica i social. Aquestes cooperatives s’han aliat amb Caprabo, distribuidor referent a Catalunya, per crear el supermercat ecosocial.

Es tracta d’un espai innovador que va més enllà d’un establiment comercial. SIS Caprabo no només oferirà productes de qualitat i proximitat provinents de l’economia social i solidària, sinó que també es compromet a oferir oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social.

SIS Caprabo, ubicat al carrer Bisbe Morgades, serà igualment un centre de connexió comunitària. Es per aquest motiu que al costat del supermercat s’hi troba l’Espai SIS que tindrà com objectiu fonamental fomentar la comunitat, la relació i oferir una àmpia gamma d’activitats i serveis per als clients, a banda d’oferir també alguns productes del supermercat i d’altres de proximitat i de l’economia social i solidària (ESS). Amb això es vol facilitar que els usuaris puguin comprar i alimentar-se de forma fàcil i saludable.

L’espai funcionarà com a bar i cafeteria ecosocial, on s’organitzaran esdeveniments, tallers, xerrades, exposicions, presentacions de llibres i activitats que fomentin la integració i la consciència social.

També et pot interessar

Comentaris