CCOO demana al Consell Regulador del Cava que s’activin mesures per afrontar la sequera

05/12/2023 - 10:41h

El sindicat reclama representació dels treballadors al Consell i les meses

CCOO d’Indústria ha demanat al Consell Regulador del Cava que treballi conjuntament amb tots el agents que componen el sector per buscar les solucions necessàries i flexibilitzar el marc normatiu per a l’elaboració del cava, davant la situació de preemergència per sequera en què es troba el país, que està afectant greument els cultius de vinya. Ja fa uns quants anys que les veremes estant patint la manca de pluges i el canvi climàtic, i sembla que aquestes dificultats es mantindran en el futur.

Davant d’aquest escenari, el sindicat creu que és “crucial” ajustar el reglament d’elaboració del cava i dotar-lo de la flexibilitat que tenen altres denominacions d’origen del país i d’àmbit internacional per pal·liar aquesta greu situació. Per Comissions, prendre aquesta mesura és imprescindible per preservar el futur del sector i l’ocupació de les persones que hi treballen. Es tracta d’un canvi que hauria d’aplicar-se en situacions excepcionals com l’actual per tal que cap dels actors involucrats en el procés productiu del cava es vegi perjudicat i es mantingui, alhora, la qualitat del producte.

CCOO adverteix que la principal activitat de la comarca de l’Alt Penedès està en joc i que cal actuar amb celeritat. Per això fa una crida urgent al Consell Regulador del Cava i al Ministeri d’Agricultura, i reclama que la representació social de les persones treballadores tingui presència al consell i en qualsevol mesa sectorial que es constitueixi en la qual es parli del present i el futur del sector del cava.

També et pot interessar

Comentaris