El programa d’activitats de Nadal a Vilafranca busca incentivar el comerç

Les tardes de tots els dissabtes de desembre s’oferirà un servei de ludoteca perquè els infants juguin mentre els adults compren

Seguint amb la idea que “a Vilafranca passin coses”, especialment els dissabtes a la tarda, l’equip de govern referma la seva voluntat de reactivar el comerç local amb diverses iniciatives que es posaran en funcionament aquest desembre mateix. Durant la presentació de la campanya de Nadal 2023, les regidores de Comerç i de Cultura, Gemma Romeu i Àngels Dalmau, han donat a conèixer un programa que, sota el títol, “El teu Nadal és a Vilafranca”, desplegarà més de 60 activitats amb la implicació de diverses regidories per donar-li un caire transversal i amb l’objectiu de donar vida al centre i dinamitzar el comerç. La campanya arrenca aquest divendres, dia 1, amb l’encesa dels llums de Nadal, a les 7 de la tarda i finalitzarà el dia 5 de gener amb la cavalcada de Reis.

Aquestes primeres festes amb el nou equip de govern no hi ha gran canvis en tant que es mantenen propostes d’èxit que els darrers anys han tingut gran acceptació entre el públic. És el cas de la Fira de Santa Llúcia, del 5 al 23 de desembre; els espais Arcàdia, al carrer Sarriera, del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener (les entrades ja estan a la venda a https://entrades.vilafranca.cat/), i Insòmnia, els mateixos dies però a la plaça Constitució; personatges com el Gemínid, que es passejarà pels carrers del centre; la fada Lua que ajudarà a encendre les il·luminacions aquest divendres, i la Maricartes i el patge Raimon recollint les cartes dels infants.

Una de les novetats d’enguany té relació amb la Fira del Gall, ja que des del 30 de novembre al 17 de desembre es podrà participar en “L’enigma dels galls als balcons”, un concurs que convida a trobar 7 galls i gallines que donen pistes en forma de lletres que caldrà buscar entre els balcons del centre. Com a activitat familiar també es proposa seguir el rastre del tió, amb un itinerari per descobrir la muntanya de Sant Pau, entre el 2 de desembre i el 7 de gener”.

L’Ajuntament de Vilafranca estrena enguany una proposta del tot novedosa: la Nadalteca, un servei de ludoteca esportiva pensada per a infants dels 5 als 11 anys, que compta amb la col·laboració de diferents entitats esportives i el Complex Aquàtic. La Nadalteca neix amb el lema “Tu compres, jo jugo” i està pensat per al gaudi dels infants mentre els adults compren al comerç local. Estarà en servei tots els dissabtes de desembre, de les 17h a les 20.30h a la plaça de la Vila. Per cada 10€ de compra en els comerços locals s’obtindrà un val de mitja hora a la Nadalteca. Es podran sumar fins a 3 vals, de manera que l’infant es podrà estar a la ludoteca una hora i mitja.

Una altra proposta que impulsa l’Ajuntament posa el focus al Mercat de la Carn, que es convertirà en un espai de tast, maridatge i showcooking del 20 al 23 de desembre gràcies a la primera botiga pop-up del vi, on petits cellers podran exposar, oferir i vendre els seus productes.

Pel que fa als llums de Nadal, l’Ajuntament n’ha instal·lat 300 repartits per diferents carrers. La il·luminació s’ha ampliat de l’avinguda de Tarragona fins a l’alçada del carrer Montblanc i a l’avinguda Barcelona fins arribar al carrer del Cid; s’han canviat els llums de la plaça Constitució i les decoracions nadalenques arriben per primera vegada a la plaça del Carme i al carrer Eugeni d’Ors.

Tota la informació sobre la programació de Nadal a Vilafranca es pot consultar a www.vilafranca.cat/nadal.

També et pot interessar

Comentaris