El Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú reclamen més Mossos a la Generalitat

Representants polítics i policials de les tres capitals de l’Alt i Baix Penedès i el Garraf (Foto: Ajuntament del Vendrell)
24/11/2023 - 16:35h

Els regidors de seguretat ciutadana i comandaments policies dels respectius municipis s’han reunit aquest divendres al Vendrell

Aquest divendres, l’Ajuntament del Vendrell ha acollit una reunió dels regidors de Seguretat Ciutadana dels ajuntaments del Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú per posar en comú les principals problemàtiques que registren aquests tres municipis del gran Penedès en matèria de seguretat ciutadana.  A la trobada també hi han assistit els caps de les respectives policies locals.

En paraules del regidor de Seguretat Ciutadana del Vendrell, Christian Soriano, “la reunió neix de la voluntat de compartir sinèrgies, teixir aliances i intentar donar respostes conjuntes a problemes globals i locals que pateixen els nostres municipis, que tant  sociològicament com demogràficament són molt similars”.

En acabar la reunió, els representants del Vendrell, Vilafranca i Vilanova han expressat com a principal reivindicació la necessitat que la Conselleria d’Interior de la Generalitat incrementi els efectius de Mossos d’Esquadra a les respectives àrees bàsiques policials. En aquest sentit, Soriano ha explicat que “malgrat que sabem que la Conselleria ha estat treballant en els últims mesos en aquesta línia d’ampliar les plantilles de Mossos, cal que aquest increment es faci efectiu al més ràpidament possible”. 

Els tres regidors han coincidit que el creixement demogràfic que han experimentat els tres municipis i les comarques en els últims anys fa “urgent” una major dotació de Mossos d’Esquadra, ja que les plantilles actuals no estan degudament dimensionades en relació a la població que han d’atendre.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Vilafranca del Penedès,  Ramon Zaballa, ha destacat el fet que els tres municipis “ tinguin la seguretat ciutadana com una de les seves prioritats”. Un exemple d’això, ha dit Zaballa, “és el compromís dels tres ajuntaments de dotar les nostres policies locals dels recursos humans i materials suficients”.

De la seva banda, el regidor de la mateixa àrea a Vilanova i la Geltrú, Julio Ruiz, ha valorat positivament aquesta primera trobada dels tres municipis “per trobar vies que ens permetin poder intervenir en la seguretat de manera més eficient i eficaç”.

Segons han coincidit els regidors, “les principals problemàtiques comunes dels tres municipis són l’increment de la criminalitat i dels actes delictius així com les ocupacions delinqüencials”.

Els responsables de seguretat del Vendrell, Vilafranca i Vilanova han valorat molt positivament aquesta primera trobada i s’han emplaçat a repetir-la de forma semestral. En concret, ja s’ha establert que la propera es durà a terme a Vilafranca del Penedès.

La voluntat és que s’hi vagin posant en comú experiències i iniciatives que serveixin per millorar la seguretat ciutadana als tres municipis.

També et pot interessar

Comentaris