Les medalles del vi

24/11/2023 - 15:52h

El 3d8 en paper publica un monogràfic prenadalenc sobre vi i cava que se centra en els concursos internacionals i els propis, com els Vinari o els Tastavins

El Nadal ja és aquí. Les properes setmanes es convertiran, com és habitual, en un compendi de festes i celebracions que tindran el vi i el cava com a protagonistes a la major part de les taules de les llars catalanes.

El 3d8 arriba també puntual a la cita amb el tradicional monogràfic dedicat al sector. Enguany, les pàgines de l’especial a l’edició en paper d’aquest divendres se centren en el món del concursos, tant nacionals com internacionals. És un món ampli, divers i en constant creixement i expansió, que tant els productors com els consumidors valoren de forma especial. Jordi Melendo explica al monogràfic alguns dels secrets d’aquests certàmens.

Jordi Melendo és un reconegut expert en vins escumosos nascut a Barcelona, vinculat durant anys al Penedès i que des d’en fa més de dos resideix a la Xampanya. El motiu, entre d’altres, és que és l’ambaixador d’aquesta regió vitivinícola de prestigi mundial a l’Estat espanyol. I, a més, darrerament ha estat també nomenat ambaixador de la Xampanya a l’Amèrica Llatina.

Coŀlaborador del 3d8 des de fa molts anys, concretament des del 1986 –als 4 anys de l’aparició del setmanari penedesenc–, Melendo és autor de nombroses publicacions temàtiques sobre vi, cava i xampany, sobretot de la Guía Melendo, única publicació d’aquest tipus editada en castellà.

Com funcionen?
En el reportatge que obre el monogràfic de 10 pàgines de l’edició d’aquest divendres en el setmanari en paper, Melendo parla dels diversos i millors concursos de vins que es duen a terme a diferents llocs del món, i de com s’organitzen i guardons que s’atorguen en aquests certàmens.

Així, per exemple, dona informació de concursos sorgits al Regne Unit, pioner d’aquests esdeveniments; de França, Alemanya i Espanya i també de molt més allunyats, com els que tenen lloc i guanyen darrerament rellevància a l’Àsia.

A més, el monogràfic també inclou informació sobre els Premis Vinari, que enguany han arribat a la seva onzena edició, i els Premis Tastavins, que ja acumulen 57 anys de vida. També el Master of Wine Álvaro Ribalta explica la seva experiència personal i professional en el sector. Ribalta té una plataforma de distribució i venda online pensada per a negocis d’alta gamma i, a més, assessora i ofereix xerrades a les diferents DO del territori.

Tot plegat, un resum acurat d’una activitat cada dia més arrelada al territori amb productors i consumidors amatents a medalles, reconeixements i premis que reben les diferents referències. El Nadal és una bona oportunitat per conèixer i tastar aquells vins i caves que han estat premiats durant l’any. Comença la festa.

També et pot interessar

Comentaris