La Fundació Pinnae posa en valor 10 anys d’activitat al territori en un acte institucional
Durant aquesta primera dècada ha dut a terme més de 1.100 activitats amb una inversió que gairebé arriba als 32 MEUR
Aquest divendres al matí, l’auditori del Fòrum Berger Balaguer acollia l’acte institucional de celebració dels 10 anys de la Fundació Pinnae. Creada l’any 2013 com a hereva de l’antiga obra social de Caixa Penedès, durant aquesta primera dècada d’activitat ha desenvolupat diversos projectes relacionats amb l’assistència a les persones vulnerables o en risc d’exclusió, social, la dinamització econòmica i la cooperació per al desenvolupament, la inserció laboral, així com la promoció cultural i la preservació del medi ambient i el patrimoni històric i artístic.
L’esdeveniment, que ha servit per recordar els orígens i les activitats dutes a terme per la Fundació al llarg d’aquests 10 anys, ha comptat amb presència d’entitats del territori i d’autoritats polítiques, entre les quals destaquen el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero.
El director de la Fundació Pinnae, Joan Melero, ha estat el primer a intervenir. Ha explicat que els inicis de la Fundació van ser complicats i que tirar endavant va suposar “tot un repte”. Ha recordat que, en un primer moment, la seva tasca es va centrar “en l’administració del patrimoni, la promoció cultural i l’atenció als perfils més vulnerables, amb especial èmfasi en la gent gran.” En el seu discurs, també ha elogiat el paper de les entitats del Tercer Sector que, durant aquests anys, els han fet partícips dels seus projectes i els han fet confiança “per sumar esforços i aconseguir efectes multiplicadors”. Ha exposat que, durant aquesta primera dècada, la Fundació ha dut a terme “més de 1.100 activitats i s’ha fet una inversió que gairebé arriba als 32 MEUR”.
El president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, ha volgut transmetre el seu agraïment a totes les persones que els han permès arribar a celebrar aquests 10 anys de trajectòria. Ha reiterat també les dificultats inicials, després de la desaparició de les caixes d’estalvis, entre elles Caixa Penedès. En aquest sentit, ha manifestat que van tirar endavant “pel compromís que tenien amb les persones del territori”. Confessava que, des d’un primer moment, es van posar a treballar “amb molta cura, amb molta paciència i d’una manera discreta per anar encaixant totes les peces” que els permetessin arribar a on actualment es troba la Fundació.
Al seu torn, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, ha destacat que la feina realitzada des la Fundació “s’ha fet amb una gran vocació de servei i amb un gran rigor”. Ha recalcat que “per fer un món millor, necessitem més Pinnae”. Finalment, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha volgut agrair la dedicació de la Fundació Pinnae, que ha definit com a “aliada fonamental en la cohesió social del nostre país.” També exposava que “el país té tres grans reptes que ens interpel·len a tots”: l’envelliment i l’atenció a les persones grans, l’existència d’una pobresa crònica derivada de les crisis econòmiques recents i, finalment, la baixa taxa de fecunditat vinculada a la dificultat d’emancipació juvenil. En tots tres àmbits, el conseller ha demanat la col·laboració de la Fundació Pinnae. L’acte d’aquest divendres, a més, va comptat amb l’actuació musical de la cantautora Gemma Humet.