El Vendrell presenta el pressupost amb una partida de 2,8 milions d’euros destinada a inversions

25/10/2023 - 19:00h

La meitat d’aquesta quantitat es destinarà al Parc del Botafoc

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament del Vendrell, Baltasar Santos, ha presehtat els principals aspectes de la proposta de pressupost del 2024 que es debatrà al proper ple ordinari que se celebrarà dilluns que ve a les 6 de la tarda.

El pressupost és de 61 milions d’euros, un 1% més que l’any passat. S’incrementen les partides destinades a la millora del serveis, a seguretat, a polítiques socials i a la trasformació verda del municipi. Entre els principals serveis que augmenten destaquen els contractes de neteja viària (en aquests moments en licitació), de manteniment de la via pública, de serveis esportius i de neteja d’equipaments. Igualment creix la partida destinada a la gratuïtat de les escoles bressol.

El capítol d’inversions suma un total de 2’8 milions d’euros, d’entre els quals destaquen l’1’5 milions per l’execució de les obres del Parc del Botafoc i els 350 mil euros per a la redacció dels projectes de la caserna de la policia local, la peatonalització de la Rambla, la reforma de l’avinguda de Sant Vicenç de Calders i el condicionament del torrent dels Aragalls.

Santos ha agraït les propostes aportades pel grup municipal de Som poble-ERC, relacionades amb polítiques de desenvolupament sostenible i de lluita contra el canvi climàtic i, també, de polítiques socials i les propostes de Fem El Vendrell en relació als parcs infantils i l’adequació d’instal.lacions esportives. Les propostes s’han incorporat al document del pressupost. També s’han mantingut converses amb En Comú Podem sobre el compliment del pressupost de 2023.

Pel que fa al tema del deute, en el pressupost del 2024 es continuarà la reducció fins arribar a un 40% dels ingressos, ambuna xifra total actualitzada 28’5 milions d’euros. “Es una dada molt positiva en comparació amb el deute que hi havia el 2012 que era de 89 milions d’euros”, ha recordat el regidor

També et pot interessar

Comentaris